REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hajducké zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept z maďarské kuchyně z kuchařky V. Vrabce Jak se vaří při Dunaji z roku 1976. Jde o podušené kysané zelí nastavené orestovanými klobáskami, párky, rajčaty a paprikou.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
50 gslaniny
4 ksrajčata
2 ksdebrecínské párky
2 kscibule
1 ksmaďarská klobása
1 ksčervená masitá paprika
2 dlvývaru z kostí
sladká mletá paprika
pálivá paprika
sádlo
sůl

Postup:
  1. V hrnci na sádle podusíme nakrájenou cibuli, přidáme kostičky slaniny, okapané, překrájené zelí, ochutíme sladkou i pálivou paprikou, za občasného podlévání a míchání dusíme zelí do měkka
  2. V hluboké pánvi osmahneme na sádle kolečka klobásy, párků, přidáme nakrájené oloupaná rajčata, nakrájenou papriku, zalijeme vývarem, dusíme do měkka
  3. Směs promícháme s podušeným zelím, podle chuti dochutíme solí, paprikou.
Doporučení:

Pokrm podáváme s chlebem nebo tarhoňou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy