hlavní jídlo
Bakoňské kotlety
Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibuli a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.
Balatónská vepřová kýta
V celku upečená vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, mrkví a okurkou.
Brambory s lečem
Jednoduchý, přitom vynikající recept z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, uvařili jsme a můžeme jen doporučit!
Brašovská pečínka
Na proužky nakrájená panenská svíčková (nebo maso z hovězího šálu), zprudka orestovaná na rozpuštěné slanině, podušená podlitá rajským protlakem a vývarem, servírovaná s opečenými brambory. Původní název receptu: Brassói aprópecsenye.
Budapešťské uzené maso
Podušené uzené maso s kyselým zelím, ochucené kořením a smetanou.
Býčí žlázy na maďarský způsob
Typickým kořením, v maďarské kuchyni, je mletá paprika, buď sladká nebo pálivá, která dává jídlu charakteristickou chuť i lákavou červenou barvu. Často se používá i zakysaná smetana. Toto je typický příklad klasického maďarského receptu.
Candát na žampionech
Candát upečený na másle, podlitý smetanovou omáčkou.
Csángó gulyás (čángo guláš)
Další recept na chutný guláš z maďarské kuchyně z hovězího masa a dalších surovin, například rýže, která může Čechům připadat v guláši dost netradičně, ale v tomto pokrmu je opravdu skvělá.
Debrecínské zelí
Jednoduchý, přitom moc a moc chutný, recept z maďarské kuchyně. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!
Debrecínský guláš s párky
Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s kořením, rajčaty a debrecínskými párky.
Fazolky na paprice II.
Jednoduchý recept z mladých zelených fazolek, slaniny, cibule, vývaru, zakysané smetany a koření. Pochází z maďarské kuchyně.
Fogoš zapečený s chřestem
Fogoš, tedy candát zapečený, přelitý smetanovo-sýrovou omáčkou, obložený chřestem, posypaný osmaženou strohankou.
Hajducké zelí II.
Skvělý recept z maďarské kuchyně z kuchařky V. Vrabce Jak se vaří při Dunaji z roku 1976. Jde o podušené kysané zelí nastavené orestovanými klobáskami, párky, rajčaty a paprikou.
Holubi s houbovou nádivkou
Holubi naplnění houbovou nádivkou a upečení v troubě dozlatova.
Hovězí tokáň s tarhoněmi
Hovězí zadní podušené spolu se žampiony, servírované s těstovinami.
Hovězí závitky od Balatonu
Hovězí závitky plněné slaninou, klobásou, paprikou a okurkou, dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.
Hrnec ˮSzekelyˮ
Skvělý recept z maďarské kuchyně na dušené vepřové se zelím. Obdoba v Čechách velmi oblíbeného segedínského guláše.
Husí pečínka se švestkami
V celku pečené velká husa, servírovaná spolu se švestkami podušenými na víně a obrácenými brambory.
Husí prsa na víně
Husí prsa podušená se zeleninou, zalitá vínem a ochucená tymiánem.
Jeseter po maďarsku
Dušené kousky jesetera, zalité citrónovo-smetanovou omáčkou.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama