REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bakoňské kotlety

Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibuli a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.

Balatónská vepřová kýta

V celku upečená vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, mrkví a okurkou.

Brambory s lečem

Jednoduchý, přitom vynikající recept z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, uvařili jsme a můžeme jen doporučit!

Brašovská pečínka

Na proužky nakrájená panenská svíčková (nebo maso z hovězího šálu), zprudka orestovaná na rozpuštěné slanině, podušená podlitá rajským protlakem a vývarem, servírovaná s opečenými brambory. Původní název receptu: Brassói aprópecsenye.

Budapešťské uzené maso

Podušené uzené maso s kyselým zelím, ochucené kořením a smetanou.

Býčí žlázy na maďarský způsob

Typickým kořením, v maďarské kuchyni, je mletá paprika, buď sladká nebo pálivá, která dává jídlu charakteristickou chuť i lákavou červenou barvu. Často se používá i zakysaná smetana. Toto je typický příklad klasického maďarského receptu.

Candát na žampionech

Candát upečený na másle, podlitý smetanovou omáčkou.

Csángó gulyás (čángo guláš)

Další recept na chutný guláš z maďarské kuchyně z hovězího masa a dalších surovin, například rýže, která může Čechům připadat v guláši dost netradičně, ale v tomto pokrmu je opravdu skvělá.

Debrecínské zelí

Jednoduchý, přitom moc a moc chutný, recept z maďarské kuchyně. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!

Debrecínský guláš s párky

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s kořením, rajčaty a debrecínskými párky.

Fazolky na paprice II.

Jednoduchý recept z mladých zelených fazolek, slaniny, cibule, vývaru, zakysané smetany a koření. Pochází z maďarské kuchyně.

Fogoš zapečený s chřestem

Fogoš, tedy candát zapečený, přelitý smetanovo-sýrovou omáčkou, obložený chřestem, posypaný osmaženou strohankou.

Hajducké zelí II.

Skvělý recept z maďarské kuchyně z kuchařky V. Vrabce Jak se vaří při Dunaji z roku 1976. Jde o podušené kysané zelí nastavené orestovanými klobáskami, párky, rajčaty a paprikou.

Holubi s houbovou nádivkou

Holubi naplnění houbovou nádivkou a upečení v troubě dozlatova.

Hovězí tokáň s tarhoněmi

Hovězí zadní podušené spolu se žampiony, servírované s těstovinami.

Hovězí závitky od Balatonu

Hovězí závitky plněné slaninou, klobásou, paprikou a okurkou, dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.

Hrnec ˮSzekelyˮ

Skvělý recept z maďarské kuchyně na dušené vepřové se zelím. Obdoba v Čechách velmi oblíbeného segedínského guláše.

Husí pečínka se švestkami

V celku pečené velká husa, servírovaná spolu se švestkami podušenými na víně a obrácenými brambory.

Husí prsa na víně

Husí prsa podušená se zeleninou, zalitá vínem a ochucená tymiánem.

Jeseter po maďarsku

Dušené kousky jesetera, zalité citrónovo-smetanovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy