REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bakoňské kotlety

Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibulu a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.

Balatónská vepřová kýta

V celku upečená vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, mrkví a okurkou.

Brambory s lečem

Jednoduchý, přitom vynikající recept z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, uvařili jsme a můžeme jen doporučit!

Brašovská pečínka

Na proužky nakrájená panenská svíčková (nebo maso z hovězího šálu), zprudka orestovaná na rozpuštěné slanině, podušená podlitá rajským protlakem a vývarem, servírovaná s opečenými brambory. Původní název receptu: Brassói aprópecsenye).

Budapešťské uzené maso

Podušené uzené maso s kyselým zelím, ochucené kořením a smetanou.

Candát na žampionech

Candát upečený na másle, podlitý smetanovou omáčkou.

Debrecínský guláš s párky

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s kořením, rajčaty a debrecínskými párky.

Fazolky na paprice II.

Jednoduchý recept z mladých zelených fazolek, slaniny, cibule, vývaru, zakysané smetany a koření. Pochází z maďarské kuchyně.

Fogoš zapečený s chřestem

Fogoš, tedy candát zapečený, přelitý smetanovo-sýrovou omáčkou, obložený chřestem, posypaný osmaženou strohankou.

Holubi s houbovou nádivkou

Holubi naplnění houbovou nádivkou a upečení v troubě dozlatova.

Hovězí tokáň s tarhoněmi

Hovězí zadní podušené spolu se žampiony, servírované s těstovinami.

Hovězí závitky od Balatonu

Hovězí závitky plněné slaninou, klobásou, paprikou a okurkou, dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.

Hrnec ˮSzekelyˮ

Skvělý recept z maďarské kuchyně na dušené vepřové se zelím. Obdoba v Čechách velmi oblíbeného segedínského guláše.

Husí pečínka se švestkami

V celku pečené velká husa, servírovaná spolu se švestkami podušenými na víně a obrácenými brambory.

Husí prsa na víně

Husí prsa podušená se zeleninou, zalitá vínem a ochucená tymiánem.

Jeseter po maďarsku

Dušené kousky jesetera, zalité citrónovo-smetanovou omáčkou.

Kachna na způsob zvěřiny

Recept z Maďarska na pečenou kachnu.

Kapr po maďarsku

Kapr podle receptu z Maďarska. Opečené rybí maso zalité omáčkou z výpeku.

Kuře s houbovou nádivkou

Recept z maďarské kuchyně na chutné pečené kuře s houbovou nádivkou.

Kuře z Gödöllö

Nadívané, slaninou prošpikované kuře, upečené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy