REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brašovská pečínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na proužky nakrájená panenská svíčková (nebo maso z hovězího šálu), zprudka orestovaná na rozpuštěné slanině, podušená podlitá rajským protlakem a vývarem, servírovaná s opečenými brambory. Původní název receptu: Brassói aprópecsenye).


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
1,6 kgpanenské svíčkové nebo hovězího masa z vrchního šálu
1,5 kgbrambor
250 guzené slaniny
200 gsádla
50 gcibule
30 grajského protlaku
3 dlvývaru
1 hrstzelené petrželky
1 hrstzelené pažitky
oregano
česnek
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na tenké proužky, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat
2. Na kostičky nakrájenou slaninu škvaříme, dokud nepustí šťávu, potom na ni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a utřený česnek
3. Přidáme maso, osolíme ho, okořeníme pepřem, oreganem a za stálého míchání prudce restujeme, když začne maso měknou, přidáme rajský protlak, na velkém ohni chvíli mícháme
4. V této fázi přípravy pokrm podlijeme vývarem a dusíme tak, aby zbylo trochu šťávy
5. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostky a dokřupava opečeme na sádle, pak je vyjmeme z tuku, osolíme, opepříme a posypeme na jemno nasekanou petrželí
6. Připravené brambory opatrně smícháme s masem
7. Brašovskou pečínku servírujeme na velké předehřáté míse, posypeme pažitkou a podáváme s nakládanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy