REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Budapešťské uzené maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené uzené maso s kyselým zelím, ochucené kořením a smetanou.


Ingredience:
200 guzeného masa
200 gkyselého zelí
30 gcibule
15 gsádla
10 ghladké mouky
2 gpálivé červené papriky
2 gmleté sladké papriky
2 lžícesmetany
citrónová šťáva
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Kyselé zelí nadrobno nakrájíme, osolíme, dochutíme kmínem, vložíme do hrnce na zpěněnou cibuli a podlijeme vodou
2. Do hrnce dáme i uzené maso, za občasného podlévání dusíme maso doměkka
3. Měkké maso vyjmeme a zelí zahustíme světlou jíškou, kterou jsme ochutili paprikou a majoránkou
4. Provaříme, zakápneme citrónovou šťávou a zjemníme smetanou
5. Uzené maso nakrájíme na porce přelijeme zelím.

Doporučení:

Takto připravené uzené maso podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy