REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Plněné baklažány

Baklažány plněné směsí z mletého vepřového masa, zapečené v troubě.

Plněné baklažány II.

Baklažány plněné směsí z mletého vepřového masa, cibule, česneku a slaniny.

Plněné kuře

Královské pohoštění, kuřátka naplněná nádivkou umístěnou pod kůži, upečená v troubě dozlatova. Původní název receptu je Gödöllői töltött csirke.

Rácský kapr

Recept z Maďarska na kapra opečeného na slanině, zapečeného spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi v troubě, servírovaného s opraženými hřebínky slaniny, zelenou petrželkou a kysanou smetanou. Originální recept se jmenuje Rácponty.

Ragú s paprikami a fazolkami

Kostky vepřového masa zprudka opečené a pak podušené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.

Roštěnky Esterházy II.

Roštěnka Esterházy je jedním z nejznámějších klasických úprav hovězího rumpsteaku. Podle tohoto receptu ji připravují kuchaři na celém světě, jen s malými obměnami. Většinou bývá tento recept přisuzován maďarské kuchyni, ale proti tomu hlasitě protestují Rakušané. “Roštěnka Esterházy je naše, protože vznikla ve Vídni!”

Sedmihradské vrstvené zelí

Podušené kysané zelí proložené vejci, slaninou, klobásou a na malé kousky nakrájeným, na cibuli a paprice podušeným masem s rýží. Vše zapečené v troubě.

Sedmihradské vrstvené zelí s mletým masem

Velmi chutný a vydatný pokrm maďarské kuchyně, který se připravuje z několika vrstev ingrediencí, hlavní je pak kyselé zelí a mleté maso.

Sedmihradský tokáň

Kousky zadního hovězího a vepřového ramínka orestované na oleji s cibulkou, podlité vínem a dodušené doměkka.

Segedínský guláš III.

Další varianta receptu na klasický guláš původem z Maďarska.

Segedínský guláš IV.

Další varianta oblíbeného maďarského guláše připraveného z kostek vepřového plecka, kysaného zelí, cibule a dalších ingrediencí.

Segedínský guláš z vepřového masa

A zase guláš, tentokrát připravený z vepřového bůčku, kysaného zelí a dalších ingrediencí.

Slepice po uhersku

Porce opečené slepice podušené v zeleninovém základu spolu s kyselou smetanou a dalšími ingrediencemi.

Stánkové langoše

Langoše jako ze stánku. Z kynutého těsta, do tenka vytažené a podávané se strouhaným sýrem, rozetřeným česnekem a kečupem.

Székelský guláš

Guláš připravený z vepřového masa z plece, kysaného zelí, kysané smetany, cibule, kopru …

Štika se smetanovým křenem

Vařená štika dle maďarského receptu.

Telecí perkelt

Kousky telecí plece nebo kližky bez kosti podušené na cibulovém základě spolu s vínem.

Tokajský guláš

Guláš připravený z vepřového masa, zeleniny a kysané smetany.

Tokajský guláš II.

Původem maďarský recept na vepřové plecko podušené spolu s paprikami, rajčaty a kyselým zelím, dochucené zakysanou smetanou a dalšími ingrediencemi.

Tokáň sedmi vůdců

Tři druhy mas podušené spolu s dalšími ingrediencemi na cibulovém základě, dochucené zakysanou smetanou a kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy