REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Balatónská vepřová kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, mrkví a okurkou.


Ingredience:
400-500 gvepřové kýty
70 gcibule
50 gsádla
50 gsladkokyselých okurek bez nálevu
30 ghladké mouky
30 gmrkve
30 gslaniny
4 gsladké mleté papriky
2 gmleté pálivé papriky
majoránka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu prošpikujeme špalíčky slaniny, mrkve a okurky
2. Maso osolíme a obalíme ve směsi papriky, majoránky a pepře
3. Drobně pokrájenou cibulku usmažíme dozlatova, přidáme maso a podlijeme horkou vodou
4. Pečeme v troubě vyhřáté kolem 190-200 °C, maso často přeléváme šťávou
5. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme, zředíme vodou a znovu povaříme
6. Jednotlivé plátky masa upravíme na talířích, poléváme šťávou.

Doporučení:

Hotové upečené plátky masa podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy