REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeseter po maďarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené kousky jesetera, zalité citrónovo-smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksporce jesetera
1 ksžloutku
2 dlkysané smetany
citrónová šťáva
mletá paprika
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěné porce jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka
2. Dušené porce ryb přeložíme na nahřáté talíře, do šťávy nalijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, solí, citrónovou šťávou a za stálého míchání přivedeme téměř k varu, pak procedíme
3. Omáčku nalijeme na ryby a podáváme.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem. V Maďarsku je typická příloha pro tento pokrm – Tarhoně, Tarhoně II.

Poznámka:

Stejně můžeme připravit kapra nebo makrely.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy