Hovězí zadní podušené spolu se žampiony, servírované s těstovinami.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | hovězího zadního masa |
120 g | žampionů |
30 g | másla |
2 dl | kysané smetany |
1 ks | cibule |
mletá sladká paprika | |
petrželka | |
sůl | |
Na tarhoně: | |
1 kg | hrubé mouky |
4 ks | vejce |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na hranolky, podusíme na rozpáleném másle, přidáme drobně nakrájenou cibuli, žampiony nakrájené na plátky a dusíme je ve vlastní šťávě
2. Když se šťáva vydusí, maso poprášíme paprikou, zamícháme, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a dusíme do změknutí masa, podle potřeby podléváme při dušení maso trochou horké vody
3. Měkké maso zalijeme rozšlehanou kyselou smetanou, přihřejeme a ihned podáváme.
Příprava tarhoní:
1. Do prosáté mouky vyklepneme vejce, přidáme sůl, trochu vody a vypracujeme tuhé těsto
2. Nastrouháme je na hrubém struhadle, usušíme v troubě (na slunci) a suché prosejeme sítem
3. Větší tarhoně uchováváme k dušení a malé použijeme jako zavářku do polévky.