Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s kořením, rajčaty a debrecínskými párky.
Ingredience:
600 g | hovězí kližky |
100 g | slaniny |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
1 lžička | mleté sladké papriky |
2 ks | větší cibule |
2 ks | rajčat |
4 ks | nožek debrecínských párků |
mletý pepř | |
vývar | |
tuk | |
sůl | |
Na jíšku: | |
50 g | másla |
50 g | hladké mouky |
Postup:
1. Oloupané, na drobno nakrájené cibule osmahneme dozlatova na rozehřátém tuku, přisypeme mletou sladkou i pálivou papriku, necháme zpěnit a pak přidáme na kostky nakrájené maso, které za stálého míchání osmahneme ze všech stran
2. Osolíme, opepříme, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata i se slupkou a podusíme téměř doměkka za občasného míchání a podlévání vývarem
3. Téměř měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme zlatavou jíškou a maso vrátíme zpět
4. Na pánvi orestujeme na menší kousky nakrájenou slaninu, až pustí sádlo, přidáme na kolečka nakrájené párky, osmažíme, přidáme k masu a společně vše povaříme do změknutí.
Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.