REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Lečo zapečené s masem

Zelenina s rýží podušená v troubě spolu s kousky mletého vepřového masa.

Maďarská sarma se zelím

Sekené maso v zelném listu se zelím.

Maďarské rybí karbanátky

Karbanátky z rybího masa a dalších ingrediencí, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, servírované posypané sladkou paprikou a pokapané citronovou šťávou.

Maďarský bramborový guláš

Pikantní guláš z brambor, paprik, anglické slaniny, cibule a koření.

Maďarský bramborový guláš “Paprikáš”

Guláš z paprik, rajčat, cibule, česneku, brambor a dalších ingrediencí.

Maďarský guláš a halušky

Guláš z hovězí kližky podle tradičního maďarského receptu s rajčaty a paprikou. Podávaný s moučnými haluškami.

Maďarský guláš z kapra

Recept původem z Maďarska na guláš připravený z rybího masa.

Maďarský guláš z kotlíku

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s bramborami, paprikou a rajčaty, s vložkou vařených noků.

Maďarský kotlíkový guláš

Recept z Maďarska na hovězí guláš připravený v kotlíku na ohništi. Původní maďarský název je Bográcsgulyás.

Maďarský perkelt

Kostky vepřového masa podušené spolu se zeleninou doměkka.

Maďarský rybí paprikáš

Kostky ryby podušené na cibulovém základě se slaninou, ochucené mletou paprikou a pivem.

Maďarský vepřový guláš

Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem a paprikami.

Maďarský vepřový paprikáš

Kostky vepřového plece nebo libovějšího bůčku podušené na cibulce spolu s rajčaty, ke konci zalité zakysanou smetanou, ochucené mletou paprikou, česnekem, kmínem a pepřem.

Maďarský vepřový perkelt

Perkelt neboli maďarský pörkölt je pokrm podobný českému guláši. Jedná se o kostky vepřového, hovězího, skopového, jehněčího či drůbežího masa podušené na cibulce a sádle, v pokrmu pak nesmí chybět ani mletá červená paprika, samozřejmě nejlépe maďarská, paprikové lusky a rajčata.

Paprikový hrnec

Paprikový hrnec je pojem docela zavádějící, protože v tomto maďarském receptu najdete kromě zelených paprik také mleté hovězí a vepřové maso, brambory, cibuli … a rajčata.

Pečené kuře po alföldsku

Ve varné skleněné nádobě upečená kuřata, osolená, ochucená majoránkou, svázaná a potřená vyškvařeným drůbežím sádlem.

Pečené selátko se šampaňským zelím

V celku upečené selátko o váze 8-10 kg, servírované s bramborami a šampaňským zelím. Originální název: Ropogós malacsült pezsgőskáposztával

Pečený kapr po maďarsku

Ochucené porce kapra pečené spolu se slaninou, vařenými bramborami, rajčaty, cibulí a paprikou.

Perkelt “Pusta”

Recept z Maďarska na podušené proužky hovězího masa podušené spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi. Recept je na 10 porcí.

Plněné baklažány

Baklažány plněné směsí z mletého vepřového masa, zapečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy