REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Lečo zapečené s masem

Zelenina s rýží podušená v troubě spolu s kousky mletého vepřového masa.

Maďarská sarma se zelím

Sekené maso v zelném listu se zelím.

Maďarské rybí karbanátky

Karbanátky z rybího masa a dalších ingrediencí, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, servírované posypané sladkou paprikou a pokapané citronovou šťávou.

Maďarský bramborový guláš

Pikantní guláš z brambor, paprik, anglické slaniny, cibule a koření.

Maďarský bramborový guláš “Paprikáš”

Guláš z paprik, rajčat, cibule, česneku, brambor a dalších ingrediencí.

Maďarský guláš a halušky

Guláš z hovězí kližky podle tradičního maďarského receptu s rajčaty a paprikou. Podávaný s moučnými haluškami.

Maďarský guláš z kapra

Recept původem z Maďarska na guláš připravený z rybího masa.

Maďarský guláš z kotlíku

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s bramborami, paprikou a rajčaty, s vložkou vařených noků.

Maďarský kotlíkový guláš

Recept z Maďarska na hovězí guláš připravený v kotlíku na ohništi. Původní maďarský název je Bográcsgulyás.

Maďarský perkelt

Kostky vepřového masa podušené spolu se zeleninou doměkka.

Maďarský perkelt s tarhoňou

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto receptem jsem zavítali do Maďarska, země červených paprik (koření) a guláše.

Maďarský rybí paprikáš

Kostky ryby podušené na cibulovém základě se slaninou, ochucené mletou paprikou a pivem.

Maďarský vepřový guláš

Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem a paprikami.

Maďarský vepřový paprikáš

Kostky vepřového plece nebo libovějšího bůčku podušené na cibulce spolu s rajčaty, ke konci zalité zakysanou smetanou, ochucené mletou paprikou, česnekem, kmínem a pepřem.

Maďarský vepřový perkelt

Perkelt neboli maďarský pörkölt je pokrm podobný českému guláši. Jedná se o kostky vepřového, hovězího, skopového, jehněčího či drůbežího masa podušené na cibulce a sádle, v pokrmu pak nesmí chybět ani mletá červená paprika, samozřejmě nejlépe maďarská, paprikové lusky a rajčata.

Paprikový hrnec

Paprikový hrnec je pojem docela zavádějící, protože v tomto maďarském receptu najdete kromě zelených paprik také mleté hovězí a vepřové maso, brambory, cibuli … a rajčata.

Pečené kuře po alföldsku

Ve varné skleněné nádobě upečená kuřata, osolená, ochucená majoránkou, svázaná a potřená vyškvařeným drůbežím sádlem.

Pečené selátko se šampaňským zelím

V celku upečené selátko o váze 8-10 kg, servírované s bramborami a šampaňským zelím. Originální název: Ropogós malacsült pezsgőskáposztával

Pečený kapr po maďarsku

Ochucené porce kapra pečené spolu se slaninou, vařenými bramborami, rajčaty, cibulí a paprikou.

Perkelt “Pusta”

Recept z Maďarska na podušené proužky hovězího masa podušené spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi. Recept je na 10 porcí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy