REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí langoše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava langošů v domácích podmínkách, jak je připravuje naše dopisovatelka paní Maruš.


Ingredience:
1 kghladké mouky
sušené droždí na 1 kg mouky
4 lžíceoleje
1 lžícecukru
1 lžičkasoli
podle potřeby vlažná voda
olej na smažení

Postup:

1. Do mísy přesejeme mouku přidáme droždí, sůl a cukr, vše za sucha promícháme přidáme olej a vodu a vypracujeme těsto až je hladké a tvoří bubliny
2. Nejdříve pracujeme vařečkou a pak rukou to se pak lépe zpracovává
3. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a postavíme na teplé místo, necháme kynout asi 45 minut, pak je přemícháme a necháme kynout dalších 20 minut
4. Z těsta uděláme bochánky velké jako dlaň necháme je chvíli kynout (asi 5 minut)
5. Na pánvi rozehřejeme olej, postupně každý bochánek roztáhneme do velikosti pánve a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Můžeme podávat i samotné ale v naší rodině máme rádi slabě pomazané jemně pikantním kečupem, také můžeme rozetřený česnek se solí rozmíchat v trošce vody a tím langoše potřít a pak pokapat kečupem. Zkusila jsem i trochu dresinku obsahujícího i česnek a trochu kečupu,je to také chutné.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy