REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halászlé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maďarská rybí polévka, která má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, nesmí chybět štika, kapr úhoř, jinde se do polévky přidávají rajčata a jako zavářka krupicové noky. Tento recept je na halászlé pouze z kapřího masa.


Ingredience:
1-1,5 kgvykuchaného kapra + hlava,ocas a páteř
2 ksčervené papriky
2 kscibule
0,3 lzakysané smetany
celý pepř i mletý pepř
červená mletá paprika
hladká mouka
máslo
ocet
sůl

Postup:

1. Z kapra vyřežeme menší kousky masa bez kostí, obalíme v hladké mouce, opečeme na másle a dáme stranou
2. Zbytek ryby, hlavu, páteř, ocas nakrájíme a dáme vařit, přidáme celou cibuli, 2 lžíce octa, sůl a 6 zrnek celého pepře, když je maso měkké, vývar scedíme, z uvařeného masa odstraníme drobné kůstky a dáme stranou
3. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku na proužky a na másle osmahneme, zalijeme scezeným rybím vývarem, přidáme červenou mletou papriku, mletý pepř a vaříme 5-10 minut, než zelenina změkne, pak zmírníme oheň a polévku zalijeme zakysanou smetanou
4. Nakonec do polévky vložíme obrané rybí maso z vývaru
5. Polévku nalijeme do talířů, přidáme opečené kousky masa a podáváme.

Poznámka:

Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy