přílohy
Hřebínky ze slaniny
Pikantní příloha z opečené slaniny obalené v paprice, vhodná ke grilovaným nebo pečeným masům, hlavně rybám.
Maďarské zelí
Na nudličky nakrájené hlávkové zelí, ochucené a zapečené ve vrstvách se slaninou, rajčaty a paprikami.
Sušené švestky dušené na víně
Zajímavá příloha vhodná především k pečenému drůbežímu masu.
Šampaňské zelí
Ochucené červené zelí podlité šampaňským, podušené doměkka.
Tarhoňa – dušená
Jedna z možností, jak uvařit tarhoně, je nejprve je orestovat spolu s cibulí na tuku a pak je podusit pod pokličkou zalité vodou.
Tarhonya (tarhoňa), egg barley
Vařená příloha připravená z vajec, hladké mouky a špetky soli. Jiný název: tarhonya, tarhoňa, či tarhoně.
reklama