REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarské zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájené hlávkové zelí, ochucené a zapečené ve vrstvách se slaninou, rajčaty a paprikami.


Ingredience:
500 ghlávkového zelí
100 gslaniny
8 ksrajčat
5 kszelených paprik
2-3 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
4 lžícebílého vína
kmín
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, ochutíme utřeným česnekem
2. Do směsi přidáme ještě prolisovanou cibuli a vše dobře promícháme
3. Omytá rajčata a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na nudličky (můžeme použít i sterilovanou zeleninu nebo lečo)
4. Ohnivzdornou zapékací misku vyložíme tenkými plátky slaniny, vložíme vrstvu zelí, vrstvu paprik s rajčaty a opět vrstvu zelí
5. Do 2 dcl vody přilijeme víno, tekutinu nalijeme na zelí a vrch poklademe zase plátky slaniny
6. Asi hodinu pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy