REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tarhonya (tarhoňa), egg barley

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená příloha připravená z vajec, hladké mouky a špetky soli. Jiný název: tarhonya, tarhoňa, či tarhoně.


Ingredience:
2 šálkyhladké mouky
2 ksvajec
1/2 lžičkysoli
voda na uvaření
rozpuštěné máslo
mouka na vál

Postup:

1. Z hladké mouky, soli a vajec vypracujeme tuhé těsto
2. Připravené těsto ustrouháme na hrubém struhadle a hoblinky necháme na pomoučněném vále proschnout
3. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut
4. Tarhonyu propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme.

Doporučení:

Takto připravené těstoviny můžeme také opéci dozlatova na horkém tuku.

Poznámka:

Pokud tarhoně (tarhonya) nechceme hned po uvaření servírovat, propláchneme je studenou vodu a uchováme v lednici, těsně před podáváním je prohřejeme na pánvi s rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy