Vařená příloha připravená z vajec, hladké mouky a špetky soli. Jiný název: tarhonya, tarhoňa, či tarhoně.
Ingredience:
2 šálky | hladké mouky |
2 ks | vajec |
1/2 lžičky | soli |
voda na uvaření | |
rozpuštěné máslo | |
mouka na vál |
Postup:
1. Z hladké mouky, soli a vajec vypracujeme tuhé těsto
2. Připravené těsto ustrouháme na hrubém struhadle a hoblinky necháme na pomoučněném vále proschnout
3. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut
4. Tarhonyu propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme.
Takto připravené těstoviny můžeme také opéci dozlatova na horkém tuku.
Poznámka:Pokud tarhoně (tarhonya) nechceme hned po uvaření servírovat, propláchneme je studenou vodu a uchováme v lednici, těsně před podáváním je prohřejeme na pánvi s rozpuštěným máslem.