REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halászlé II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proslulá rybí polévka z Maďarska.


Ingredience:
Rozpis na cca 10 porcí:
4 kgkapra s vnitřnostmi
400 gcibule
2 kszelené papriky
1 ksrajčete
1 ksfeferonky
rajský protlak
červená paprika
sůl

Postup:

1. Kapra očistíme od šupin, vybereme vnitřností, mlíčí a jikry schováme
2. Odstřihneme hlavu a ocas, odstraníme žábry, odřežeme trup a maso nakrájíme na kostky, osolíme, polijeme rajským protlakem a posypeme trochou červené papriky
3. Takto připravené rybí maso necháme odpočinout v lednici
4. Mezitím halvu, ocas a páteřní kost vložíme do hrnec nebo lépe do kotlíku (vynikající je tato polévka připravovaná v přírodě v kotlíku) spolu s paprikou, rajčaty a cibulí pokrájenými na kousky, podle chuti přidáme feferonku
5. Zalijeme studenou vodou a vaříme
6. Než začne polévka vařit, osolíme ji a ochutíme mletou paprikou a na silném plameni vaříme 15-20 minut
7. V této fázi přidáme odleželé rybí maso, jikry a mlíčí a vaříme ještě dalších 15-20 minut pod pokličkou tak, aby polévka bublala, nemícháme, jen občas hrncem zatřeseme.

Poznámka:

Halászlé můžeme připravit i z více druhů ryb. Například ze sumce, štiky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy