REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Vepřová plec na pivě s cuketou

Vepřová plec podušená na cibulovém základě se slaninou, podlitá pivem, podávaná s opečenými plátky cukety přelitá omáčkou z výpeku.

Vepřová plec na rýnský způsob

Podušené kostky vepřového masa spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, podlité vývarem, pokrm ke konci ochucený kyselými okurkami a zakysanou smetanou, zahuštěný jíškou.

Vepřová plec se šunkou a hráškem

Vepřová plec nakrájená na nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na másle, poté podušená doměkka spolu se sterilizovaným hráškem, servírovaná posypaná na proužky nakrájenou a osmahnutou šunkou.

Vepřová plec v kaparové omáčce

Vepřové maso nakrájené na nudličky, orestované na oleji, poté podušené na cibulce zahuštěné zakysanou smetanou spolu s moukou, vložkou kaparů a sterilované okurky, omáčka dochucená bílým vínem.

Vepřová roláda plněná nádivkou

Vepřové maso plněné mletým masem, klobásou a kořením, stočené do rolády, podušené doměkka na cibulovém základě, podlité světlým pivem.

Vepřová žebírka po provensálsku

Na rozpáleném oleji zprudka opečená vepřová žebírka, podlitá vodou, okořeněná, podušená spolu s cibulí, žampiony, petrželkou a česnekem doměkka.

Vepřové á la Mexico

Orestované kousky vepřového plecka, podušené s fazolemi a kukuřicí.

Vepřové dušené v kapustě

Na cibulovém základě podušené kostky bůčku, dušené spolu se spařenou kapustou.

Vepřové dušené v mrkvi

Kostky vepřové plece podušené spolu s mrkví.

Vepřové hašé z polotovaru

Konzerva (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě podušená na cibulovém základě zalitém vývarem z masoxu.

Vepřové kapsy s vaječnou nádivkou

Rozklepané plátky vepřové kýty naplněné nádivkou, opečené a potom podušené.

Vepřové karé na smetaně

Klínky zeleniny a slaniny protkané vepřové karé, okořeněné, svázané nejprve zprudka opečené na másle, pak podušené spolu s karamelizovanou zeleninou, servírované nakrájené na plátky podlité omáčkou připravenou z povařeného vývaru po mase a zeleniny, zjemněnou smetanou.

Vepřové kostky na celeru

Křehké kousky krkovičky naložené v oleji, restované na špeku a celeru, podušené a nakonec zjemněné kouskem másla.

Vepřové kostky na houbách

V hrnci podušené kostky vepřového pěkně na cibuli a houbách, zalité vývarem z kostí. Pokrm ochucený majoránkou, česnekem, pepřem a solí.

Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce

Na kostky pokrájené vepřové plecko, zprudka opečené na sádle a cibuli, podlité vodou nebo vývarem podušené doměkka, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy z masa a dalších surovin, nastavenou houbami.

Vepřové kostky na paprice

Na sádle a cibuli osmahnuté kostky vepřové plece, podušené, servírované s hustou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice a dalších použitých ingrediencí.

Vepřové kostky na slanině

Kostky vepřového plecka podušené na cibulovo-slaninovém základě podlité vodou, ochucené kmínem, pepřem a solí.

Vepřové kostky nadivoko se slaninou a houbami

Na kostky nakrájená vepřová plec, okořeněná, zprudka orestovaná v hrnci na slanině a cibuli, pak podušená doměkka spolu s houbami, podlitá vývarem nebo vodou.

Vepřové kostky se zelenými fazolkami

Rychlá směs z vepřového plecka, čerstvých zelených fazolek, červené papriky a cibule. Zjemněná vývarem a sladkou smetanou, kořeněná tymiánem.

Vepřové kostky v zelí

Zajímavá varianta přípravy vepřového plecka nebo libovějšího bůčku nakrájeného na větší kostky a podušeného spolu se zelím.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy