REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Vepřová plec na paprice

Kostky vepřového plecka zprudka opečené na sádle na cibuli, podlité vodou, dochucené kořením, podušené doměkka, omáčka nakonec zahuštěná moukou, zjemněné smetanou.

Vepřová plec na pivě s cuketou

Vepřová plec podušená na cibulovém základě se slaninou, podlitá pivem, podávaná s opečenými plátky cukety přelitá omáčkou z výpeku.

Vepřová plec na rýnský způsob

Podušené kostky vepřového masa spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, podlité vývarem, pokrm ke konci ochucený kyselými okurkami a zakysanou smetanou, zahuštěný jíškou.

Vepřová plec se šunkou a hráškem

Vepřová plec nakrájená na nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na másle, poté podušená doměkka spolu se sterilizovaným hráškem, servírovaná posypaná na proužky nakrájenou a osmahnutou šunkou.

Vepřová plec v kaparové omáčce

Vepřové maso nakrájené na nudličky, orestované na oleji, poté podušené na cibulce zahuštěné zakysanou smetanou spolu s moukou, vložkou kaparů a sterilované okurky, omáčka dochucená bílým vínem.

Vepřová roláda plněná nádivkou

Vepřové maso plněné mletým masem, klobásou a kořením, stočené do rolády, podušené doměkka na cibulovém základě, podlité světlým pivem.

Vepřová žebírka po provensálsku

Na rozpáleném oleji zprudka opečená vepřová žebírka, podlitá vodou, okořeněná, podušená spolu s cibulí, žampiony, petrželkou a česnekem doměkka.

Vepřové á la Mexico

Orestované kousky vepřového plecka, podušené s fazolemi a kukuřicí.

Vepřové dušené v kapustě

Na cibulovém základě podušené kostky bůčku, dušené spolu se spařenou kapustou.

Vepřové dušené v mrkvi

Kostky vepřové plece podušené spolu s mrkví.

Vepřové hašé z polotovaru

Konzerva (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě podušená na cibulovém základě zalitém vývarem z masoxu.

Vepřové kapsy s vaječnou nádivkou

Rozklepané plátky vepřové kýty naplněné nádivkou, opečené a potom podušené.

Vepřové karé na smetaně

Klínky zeleniny a slaniny protkané vepřové karé, okořeněné, svázané nejprve zprudka opečené na másle, pak podušené spolu s karamelizovanou zeleninou, servírované nakrájené na plátky podlité omáčkou připravenou z povařeného vývaru po mase a zeleniny, zjemněnou smetanou.

Vepřové kostky na celeru

Křehké kousky krkovičky naložené v oleji, restované na špeku a celeru, podušené a nakonec zjemněné kouskem másla.

Vepřové kostky na houbách

V hrnci podušené kostky vepřového pěkně na cibuli a houbách, zalité vývarem z kostí. Pokrm ochucený majoránkou, česnekem, pepřem a solí.

Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce

Na kostky pokrájené vepřové plecko, zprudka opečené na sádle a cibuli, podlité vodou nebo vývarem podušené doměkka, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy z masa a dalších surovin, nastavenou houbami.

Vepřové kostky na paprice

Na sádle a cibuli osmahnuté kostky vepřové plece, podušené, servírované s hustou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice a dalších použitých ingrediencí.

Vepřové kostky na slanině

Kostky vepřového plecka podušené na cibulovo-slaninovém základě podlité vodou, ochucené kmínem, pepřem a solí.

Vepřové kostky nadivoko se slaninou a houbami

Na kostky nakrájená vepřová plec, okořeněná, zprudka orestovaná v hrnci na slanině a cibuli, pak podušená doměkka spolu s houbami, podlitá vývarem nebo vodou.

Vepřové kostky s omáčkou Poděbradka

Inspiraci na tento recept jsme našli na internetu na YOU TUBE kanálu Když Vaří Babička. Vyzkoušeli jsme ho, mírně upravili a tak vznikl tento recept na velmi chutné vepřové kostky utopené ve smetanovo-paprikové omáčce, nastavené mrkví a hráškem. Ideální je tento pokrm připravovat v tlakovém hrnci.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy