REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Vepřové nudličky s pórkem a žampióny

Vepřový kýta nakrájená nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na sádle, pak podušená s plátky žampiónů a kolečky pórku v rajčatovém protlaku s vodou, dochucená worcestrovou omáčkou a solí.

Vepřové nudličky v nivové omáčce

V tlakovém hrnci podušené nudličky z vepřové kýty spolu s nivou, smetanou, cibulí a dalšími surovinami. Jde o kousky vepřového masa servírované v mírně husté sýrové omáčce.

Vepřové pana Sládka

Vepřové maso s opečeným párkem a podlité pivem.

Vepřové plátky dušené v pikantní sladkokyselé omáčce

Zprudka opečené plátky vepřového masa, chvíli podušené ve sladkokyselé omáčce, servírované ozdobené žampionovým ragú.

Vepřové plátky na zelenině

Zprudka orestované plátky vepřového masa. Na výpeku pak podusíme rajčata, papriku, cibuli, plátky česneku a zalijeme bílým vínem.

Vepřové plátky v pepřové omáčce

Vepřová kýta na barevném pepři, který byl naložený v koňaku. Se žampiony a mrkví, dušená do změknutí.

Vepřové plecko na divoko

Vepřové plece dušené doměkka s kořením a kořenovou zeleninou, servírované přelité ochucenou smetanovou omáčkou z výpeku.

Vepřové plecko paní George

Kousky dušeného vepřového plecka s uzeninovou a vaječnou vložkou.

Vepřové plecko v zelenině

Plátky vepřového plecka zprudka opečené na slanině a cibuli, pak podušené spolu se zeleninou doměkka.

Vepřové ragú

Kostky nebo nudličky z vepřového plece podušené spolu s dalšími ingrediencemi, servírované nejlépe s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Vepřové ragú s houbami

Menší okořeněné kostky vepřového plecka orestované, pak podušené doměkka na cibuli, podlité vývarem, ke konci i vínem a doplněné fazolemi a houbami.

Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem

Pokrájené kostky vepřového masa, podušené doměkka spolu s dalšími ingrediencemi, zalité vínem, později vývarem, ragú servírované s měsíčky karamelizovaných jablek.

Vepřové s citrónovou omáčkou

Vepřová kýta plněná cibulí, šunkou, česnekem, mandlemi s citrónovou omáčkou.

Vepřové s houbami a rozmarýnem

Opečené vepřové maso spolu s houbami a dalšími ingrediencemi, dochucené bylinkami.

Vepřové v kedlubnách

Na kostky pokrájené vepřové maso, podušené v kotlíku nad ohněm zalité vodou a dochucené cibulí, kostkou masoxu, cukrem, pepřem a solí.

Vepřové v kedlubnové peřině

Kostičky vepřového masa dušené s kedlubnami a zjemněné smetanou.

Vepřové v leču s houbami

Na cibuli orestované nudličky vepřového masa, podušené doměkka spolu s houbami, podlité vodou a dochucené kořením a kostkou bujónu, nakonec ještě povařené doplněné o skleničku leča a smetanu.

Vepřové závitky na cibulovorajčatové omáčce

Vepřové plátky okořeněné, potřené hořčicí, pokladené plátky šunky, zamotané, zajištěné provázkem nebo jehlami, zprudka opečené, pak podušené v omáčce z výpeku, rajčat a dalších ingrediencí doměkka.

Vepřové závitky plněné sušenými rajčaty a chorizem

Okořeněné a naklepané plátky vepřového pokladené kolečky choriza, sušenými rajčaty a špalíčky slaniny, zavinuté zajištěné párátky, pak zprudka opečené na oleji a podušené, mírně podlité vodou.

Vepřové závitky s kapustou

Naklepané plátky vepřové kýty potřené hořčicí, osolené a posypané mletou paprikou, poté na plátky kýty položené plátky anglické slaniny, proužek okurky a lžíce dušené kapusty, maso zabalené do tvaru závitku a zprudka orestované na oleji, nakonec podušené s cibulkou doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy