REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Vepřové závitky s omáčkou

Pečené závitky plněné šunkou a roketou, servírované s jablkovou marmeládou a omáčkou.

Vepřové závitky s vinnou klobásou

Plátky z vepřové kýty potřené náplní z vinné klobásy, zatočené do tvarů závitků, opečené ze všech stran na oleji a poté podušené doměkka podlité vodou a později i bílým vínem.

Vepřové žebírko na kmíně

Naporcované kotlety opečené z obou stran, podušené ve výpeku doplněném vlažnou vodou.

Vepřový barevný guláš

Vepřová kýta na cibulce s červenými fazolemi a slaninou.

Vepřový bůček na mateřídoušce

Vepřový bok nakrájený na kostky, orestovaný na cibulce spolu s česnekem, pak lehce posypaný mletou sladkou paprikou a sušenou mateřídouškou, podlitý trochou vody a podušený doměkka.

Vepřový bůček s kadeřávkem

Vepřový bůček nakrájený na kostky, dušený společně s kadeřávkem nakrájeným na nudličky, ochucený česnekem, kmínem a solí.

Vepřový bůček s kysaným zelím a hruškami

Restovaný, na kostky nakrájený, bůček, podušený s kysaným zelím a hruškami.

Vepřový debrecínský guláš

Kousky udušeného masa ve světlejší, hnědočervené omáčce s párky nakrájenými na kolečka.

Vepřový guláš

Kousky podušeného masa ve světlejší, hnědočervené omáčce.

Vepřový guláš II.

Guláš z vepřové plece podušené na cibulovém základě.

Vepřový guláš s klobáskou a paprikou

Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem, paprikami a na kolečka nakrájenou klobáskou.

Vepřový guláš s klobáskou a sýrem

Zajímavá varianta klasického guláše z vepřového masa.

Vepřový guláš s kysaným zelím

Nakrájený vepřový bok na kostky, podušený na cibulce společně se zakysaným zelím, guláš nakonec zahuštěný jíškou a zjemněný zakysanou smetanou.

Vepřový guláš se zeleninou a žampiony

Na nudličky nakrájené vepřové maso podušené na cibulce spolu s paprikami, chilli papričkou a žampiony doměkka.

Vepřový perkelt

Podušené kousky vepřového masa z ramínka nebo vepřového kolena.

Vepřový perkelt II.

Kostky masa podušené doměkka na cibulovém základě spolu s paprikou a rajčaty.

Vepřový perkelt s rajčaty

Na kostičky nakrájené vepřové maso z ramínka nebo vepřového kolena, podušené spolu s rajčaty a paprikami.

Vepřový tokáň

Ostrý pikantní pokrm z maďarské kuchyně. Připravuje se také z hovězího masa. Hotový tokáň podáváme s tarhoňou, širokými nudlemi nebo noky.

Vepřový závitek na smetaně

Zamotané plátky vepřové kýty plněné nudličkami uzeniny, vajíček a sterilované okurky, podušené spolu s kořenovou zeleninou.

Zabijačkový guláš II.

Zabijačkový guláš si můžeme udělat sami i když nechováme čuníka, v kvalitním řeznictví koupíte všechny suroviny, které budete potřebovat, v marketech prosím nehledejte. Rozpis je na 5 litrů guláše. Vařím ho při různých oslavách a má úspěch, druhý den se rozleží a je nejlepší.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy