REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní zeleninové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zarolované rýžové papíry naplněné směsí z kuřecího masa, zeleniny a dalších igrediencí, smažené dozlatova.


Ingredience:
400 gzeleninové směsi (mrkev, červená paprika, čínské zelí, klíčky, zelí)
300 gtenčích rýžových nudlí
140 gvařených krevet
100 gvařeného kuřecího masa
2 lžícesójové omáčky
8 ksplátků rýžového papíru
2 ksstroužků česneku
nastrouhaný malý kousek zázvoru
olej na smažení
voda

Postup:

1. Rýžové tenké nudle zalijeme horkou vodou, po několika minutách scedíme a nakrájíme na menší kousky
2. Do mísy dáme rýžové nudle, směs zeleniny nakrájené na tenké nudličky, vařené krevety, na menší kousky nakrájené kuřecí maso, oloupané rozetřené stroužky česneku, na jemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a vše dobře promícháme
3. Kulatý rýžový papír dáme do velké mísy s teplou vodou, po jednom do ní vždy papír položíme, po půlminutě opatrně vytáhneme, zatřepeme s ním, aby odkapala voda a dáme na suchý talíř
4. K okraji rýžového papíru dáme část připravené směsi, zarolujeme, zhruba v polovině rolování překlopíme strany do středu, aby se závitek nikde nerozmotal
5. Pak v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje usmažíme závitky po obou dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy