REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní zeleninové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zarolované rýžové papíry naplněné směsí z kuřecího masa, zeleniny a dalších igrediencí, smažené dozlatova.


Ingredience:
400 gzeleninové směsi (mrkev, červená paprika, čínské zelí, klíčky, zelí)
300 gtenčích rýžových nudlí
140 gvařených krevet
100 gvařeného kuřecího masa
2 lžícesójové omáčky
8 ksplátků rýžového papíru
2 ksstroužků česneku
nastrouhaný malý kousek zázvoru
olej na smažení
voda

Postup:

1. Rýžové tenké nudle zalijeme horkou vodou, po několika minutách scedíme a nakrájíme na menší kousky
2. Do mísy dáme rýžové nudle, směs zeleniny nakrájené na tenké nudličky, vařené krevety, na menší kousky nakrájené kuřecí maso, oloupané rozetřené stroužky česneku, na jemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a vše dobře promícháme
3. Kulatý rýžový papír dáme do velké mísy s teplou vodou, po jednom do ní vždy papír položíme, po půlminutě opatrně vytáhneme, zatřepeme s ním, aby odkapala voda a dáme na suchý talíř
4. K okraji rýžového papíru dáme část připravené směsi, zarolujeme, zhruba v polovině rolování překlopíme strany do středu, aby se závitek nikde nerozmotal
5. Pak v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje usmažíme závitky po obou dozlatova.

Doporučení:

Rýžový papír se dnes dá běžně koupit, ale můžete si ho také připravit doma. Recept na rýžový papír najdete zde: Domácí rýžový papír

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy