REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Připravují se ve Vietnamu, Číně … Existuje neuvěřitelné množství mutací, v podstatě oblast od oblasti, rodina od rodiny.


Ingredience:
16 kstenkého rýžového papíru
4 kshlav hlívy ústřičné
2 ksvelké mrkve
100 gskleněných rýžových nudlí
100 gsojových výhonků
2 lžíceolivového oleje
2 dclpiva smíchaného s vodou 1:1
horká voda
pepř
sójová omáčka
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a po několika minutách scedíme, pak nakrájíme na kousky
2. Hlívu nakrájíme na nudličky, mrkev oškrábeme a nakrájíme také na nudličky
3. V pánvi na rozpálené oleji orestujeme mrkev s hlívou a výhonky
4. Osolíme, dochutíme několika kapkami sójové omáčky a pepřem, nakonec přidáme zcezené nudle, zamícháme a necháme vychladnout
5. Do nádoby rozprašovače vlijeme pivo z vodou 1:
1, papír postříkáme, až změkne (pozor, je velmi křehký)
6. Položíme na něj váleček vychladlé směsi, zabalíme, důkladně konce přehneme
7. Ve woku rozpálíme vrstvu oleje a závitky osmažíme dozlatova, měly by křupat.

Doporučení:

K závitkům podáváme různé pikantní omáčky: Asijské pikantní omáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy