S cibulí orestované kari koření, smíchané s protlakem a citronovou šťávou, servírované s natvrdo uvařenými vejci a rýží.
Ingredience:
6 ks | vajec uvařených na tvrdo |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
6 lžic | rajčatového protlaku |
1 lžíce | kari koření |
1-2 dcl | vody |
citronová štáva | |
olej |
Postup:
1. V hrnci na troše oleje orestujeme jemně pokrájenou cibuli a česnek
2. Přidáme vrchovatou lžíci kari koření, zamícháme a restujeme na mírném zdroji tepla další 2-3 minuty
3. Přidáme rajčatový protlak, 1-2 dcl vody, karí ochutíme solí a citronovou šťávou, opět zamícháme a vaříme na mírném ohni 6 minut
4. Do hotové omáčky vložíme na čtvrtky pokrájená vejce a pokrm podáváme z rýží.
Autor: Dalibor Marounek