REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety v pálivé omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z pořadu „VIP Prosteno“ od pana Pavla Vítka na pikantní předkrm z Barmy.


Ingredience:
12 kusůvařených oloupaných krevet
2 ksnahrubo nakrájené cibule
2 ksčerstvé feferonky
3 lžícenasekaného čerstvého koriandru
2 lžícerajského protlaku
2 lžícecitronové šťávy
1 lžičkamletého koriandru
1 lžičkamletého chilli
olivový olej
sůl
limetky na ozdobu

Postup:

1. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, rajský protlak, mletý koriandr, kurkumu, chilli prášek, nasekané feferonky zbavené jadřinců, čerstvý koriandr, citronovou šťávu a sůl, vložíme do mixéru a mixujeme asi 1 minutu, pokud bude umixovaná hmota příliš hustá, rozředíme ji trochou vody
2. V hluboké pánvi s okrouhlým dnem nebo v pánvi wok zahřejeme olej, slabě snížíme teplotu a přidáme rozmixovanou směs, restujeme 3–
5 minut, nebo do mírného zhoustnutí omáčky
3. V této fázi přidáme krevety a za stálého míchání je rychle opečeme při zdroji tepla zapnutém na střední teplotu
4. Jakmile je pokrm dobře prohřátý, rozdělíme ho na jednotlivé porce, ozdobíme zbytkem čerstvého koriandru a čtvrtkou limetky, ihned podáváme.

Poznámka:

Recept na vařené krevety najdete zde: krevety vařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy