REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijský zeleninový vývar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman …


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
100 gbílé ředkve
80 gmrkve
80 gtofu
60 ghub shiitake
4 lžícesójové omáčky Kikkoman
2 lžícearašídového oleje
1 lžícebramborového škrobu
1/2 lžícecukru
1/2 lžičkysezamového oleje
2 ksjarní cibulky
1 lzeleninového vývaru

Postup:

1. Ředkev a mrkev nasekáme na jemno, rozčtvrtíme houby, nakrájíme cibuli i s natí na 2,5 cm kousky, tofu rozkrájíme na kostičky
2. Na klasické nebo wok pánvi rozehřejeme arašídový olej a zprudka osmažíme ředkev, mrkev a houby, přidáme zeleninový vývar, sójovou omáčku, cukr a přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme na mírném ohni 3–
4 minuty, až je zelenina uvařená
3. Odstraníme pěnu, ve dvou polévkových lžících vody rozmícháme bramborový škrob a přilijeme do vývaru
4. Přidáme tofu a nakrájenou cibuli a krátce přivedeme k varu
5. Přilijeme sezamový olej a můžeme servírovat do talířů.

Doporučení:

Pokud přidáte do polévky noky, ravioli nebo jiné suroviny, lze podávat jako hlavní jídlo.

Poznámka:

Zdroj: Kikkoman.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy