Rychlá, pikantní polévka z kuřecího vývaru, která zahřeje i zasytí. Recept z Asie na ostrou polévku díky použité chilli papričky.
Ingredience:
1 l | kuřecího vývaru |
250 g | pak choi (čínské zelí) |
5 g | sušeného jidášova ucha |
5 g | sušené shi-také |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | vařená vejce |
1 ks | kousek chilli papričky |
1 ks | mrkev |
1 lžíce | nastrouhaného zázvoru |
1 lžíce | sójové omáčky |
Postup:
- Pak choi včetně zelených listů nakrájíme na nudličky, mrkev rovněž.
- Čirý kuřecí vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájené zelí, mrkev, strouhaný zázvor, chilli papričku, vaříme 15 minut, než zelenina změkne.
- Do polévky přidáme na nudličky předem namočené jidášovo ucho a celé kloboučky shi-také, polévku dochutíme drceným česnekem a sójovou omáčkou.
- Nalijeme do talířů, přidáme kolečka vařených vajec.
Nepřehlédněte náš článek Pak choi – čínský mangold! Recept na kvalitní kuřecí vývar najdete zde: Kuřecí vývar – základní recept
Poznámka:Text i foto: D.M.