polévky
Alu šúrvá – indická bramborová polévka
Polévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.
Asijská kuřecí polévka s nudlemi
Hutná obědová ostřejší polévka asijského stylu plná masa, nudlí, zeleniny a bylinek. Jde o sytou polévku, která skvěle zahřeje a spolu s čerstvým pečivem se může podávat jako hlavní chod.
Asijský zeleninový vývar
Polévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman …
Citrónová polévka (Búra rasam)
Recept z Indie na ovocnou polévku podávanou jak teplou, tak i studenou.
Čínská cibulová polévka s vejci
Polévka inspirovaná asijskou kuchyní připravená z kuřecího vývaru s cibulí, chilli papričkou a sojovou omáčku. Zahuštěná rozšlehaným vajíčkem a jíškou.
Čínská rybí polévka
Polévka z kousků ryb, hub, badyánu, citronové šťávy, klíčků munga a jarní cibulky.
Čínský vývar
Tento vývar se používá v čínské kuchyni jako polotovar, základ polévek i v případech, kdy je při přípravě pokrmů místo vody zapotřebí nějaké tekutiny.
Dal rasam – indická čočková polévka
Nabobtnalá čočka povařená doměkka s kurkumou, rozmačkaná vrácená zpět do vody, kde se vařila, dochucená chilli, česnekem, solí a smetanou, před servírováním ozdobená na másle opečenou cibulí.
Fazolová polévka
Indická polévka z fazolí, brambor a dalších ingrediencí.
Galgánová polévka
Recept z Vietnamu. Kuřecí vývar uvařený s plátky galgánu a dalšími ingrediencemi s vložkou hub shiitake.
Hanojská polévka s hovězím masem
Polévka původem z Vietnamu připravená z vývaru z kostí, hovězího masa, cibule, pórku, koření, krevet a širokých nudlí, servírovaná ozdobená lístky máty peprné.
Hovězí polévka Pho
Tradiční polévka z Vietnamu. Existuje snad stovky variací na tento silný, hustý vývar podávaný s nudlemi, kousky masa a dalších surovin.
Indická čočková polévka
Dál mulligatunny je recept z indické kuchyně na čočkovou polévku ochucenou zázvorem, česnekem a jogurtem.
Indická čočková polévka II.
Tak trochu jiná čočková polévka. Vyzkoušejte tento, pro nás Čechy, exotický recept původem z Indie, na hustou čočkovou polévku pikantnější chuti.
Indická kuřecí polévka
Pro Čechy exotická polévka s intenzivní chutí a vůní po použitých surovinách. Především zázvor, kari, česnek a chilli, to vše zjemněné kokosovým mlékem dodává této polévce pikantní a přitom lahodnou chuť. Kousky opečeného kuřecího masa jsou pak jen dalším bonusem pro milovníky chutných exotických polévek.
Indická kuřecí polévka II.
V dostatečném množství vody v celku uvařená půlka kuřete, maso pak obrané z kostí, nakrájené na kousky spolu a spolu se zázvorem, česnekem a kořením opečené na pánvi, tento základ zalitý vývarem z kuřete. Polévka nakonec ochucená citronovou šťávou a doplněná o kolečka pórku.
Indická kuřecí polévka III.
Celé kuře uvařené spolu s kořenovou zeleninou a kari kořením doměkka, rozebrané, servírované ve vývaru zjemněném smetanou a doplněné o orestované mandle.
Indická maková polévka
Polévka z máku, kešu oříšků, mandlí a kokosového mléka, servírovaná ozdobená šlehačkou a kolečky feferonek.
Indická mrkvová polévka
Recept na indickou pikantní zeleninovou polévku z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Ivana Vyskočila.
Indická polévka s hráškem
Polévka z brambor, cibule, česneku a dalších ingrediencí.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama