REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Alu šúrvá – indická bramborová polévka

Polévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.

Asijský zeleninový vývar

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman …

Citrónová polévka (Búra rasam)

Recept z Indie na ovocnou polévku podávanou jak teplou, tak i studenou.

Čínská cibulová polévka s vejci

Polévka inspirovaná asijskou kuchyní připravená z kuřecího vývaru s cibulí, chilli papričkou a sojovou omáčku. Zahuštěná rozšlehaným vajíčkem a jíškou.

Čínská rybí polévka

Polévka z kousků ryb, hub, badyánu, citronové šťávy, klíčků munga a jarní cibulky.

Čínský vývar

Tento vývar se používá v čínské kuchyni jako polotovar, základ polévek i v případech, kdy je při přípravě pokrmů místo vody zapotřebí nějaké tekutiny.

Dal rasam – indická čočková polévka

Nabobtnalá čočka povařená doměkka s kurkumou, rozmačkaná vrácená zpět do vody, kde se vařila, dochucená chilli, česnekem, solí a smetanou, před servírováním ozdobená na másle opečenou cibulí.

Fazolová polévka

Indická polévka z fazolí, brambor a dalších ingrediencí.

Galgánová polévka

Recept z Vietnamu. Kuřecí vývar uvařený s plátky galgánu a dalšími ingrediencemi s vložkou hub shiitake.

Hanojská polévka s hovězím masem

Polévka původem z Vietnamu připravená z vývaru z kostí, hovězího masa, cibule, pórku, koření, krevet a širokých nudlí, servírovaná ozdobená lístky máty peprné.

Hovězí polévka Pho

Tradiční polévka z Vietnamu. Existuje snad stovky variací na tento silný, hustý vývar podávaný s nudlemi, kousky masa a dalších surovin.

Indická čočková polévka

Dál mulligatunny je recept z indické kuchyně na čočkovou polévku ochucenou zázvorem, česnekem a jogurtem.

Indická čočková polévka II.

Tak trochu jiná čočková polévka. Vyzkoušejte tento, pro nás Čechy, exotický recept původem z Indie, na hustou čočkovou polévku pikantnější chuti.

Indická kuřecí polévka

Pro Čechy exotická polévka s intenzivní chutí a vůní po použitých surovinách. Především zázvor, kari, česnek a chilli, to vše zjemněné kokosovým mlékem dodává této polévce pikantní a přitom lahodnou chuť. Kousky opečeného kuřecího masa jsou pak jen dalším bonusem pro milovníky chutných exotických polévek.

Indická kuřecí polévka II.

V dostatečném množství vody v celku uvařená půlka kuřete, maso pak obrané z kostí, nakrájené na kousky spolu a spolu se zázvorem, česnekem a kořením opečené na pánvi, tento základ zalitý vývarem z kuřete. Polévka nakonec ochucená citronovou šťávou a doplněná o kolečka pórku.

Indická kuřecí polévka III.

Celé kuře uvařené spolu s kořenovou zeleninou a kari kořením doměkka, rozebrané, servírované ve vývaru zjemněném smetanou a doplněné o orestované mandle.

Indická maková polévka

Polévka z máku, kešu oříšků, mandlí a kokosového mléka, servírovaná ozdobená šlehačkou a kolečky feferonek.

Indická mrkvová polévka

Recept na indickou pikantní zeleninovou polévku z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Ivana Vyskočila.

Indická polévka s hráškem

Polévka z brambor, cibule, česneku a dalších ingrediencí.

Kuřecí polévka (Tori džiru)

Recept na japonskou polévku připravenou z kuřecích stehen, ředkví, hub, karotky a bílého vína.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy