REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dal rasam – indická čočková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nabobtnalá čočka povařená doměkka s kurkumou, rozmačkaná vrácená zpět do vody, kde se vařila, dochucená chilli, česnekem, solí a smetanou, před servírováním ozdobená na másle opečenou cibulí.


Ingredience:
150 gčočky
2 lžícesmetany
1/4 lžičkykurkumy
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
máslo
voda
chilli
sůl

Postup:

1. Čočku zalijeme 1,5 l vody a necháme 4 hodiny nabobtnat
2. Přidáme kurkumu a vaříme, až je čočka měkká, tedy asi 20 minut
3. Uvařenou čočku slijeme, vodu dáme stranou a v sítku rozmačkáme vidličkou
4. Rozmačkanou čočku vložíme zpět do vody, ve které se vařila, přidáme utřený česnek, sůl, chilli a chvíli vše povaříme
5. Cibuli nakrájíme na kroužky a na másle opečeme dozlatova
6. Do hotové polévky přidáme smetanu a opečenou cibuli a teplou podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy