Nabobtnalá čočka povařená doměkka s kurkumou, rozmačkaná vrácená zpět do vody, kde se vařila, dochucená chilli, česnekem, solí a smetanou, před servírováním ozdobená na másle opečenou cibulí.
Ingredience:
150 g | čočky |
2 lžíce | smetany |
1/4 lžičky | kurkumy |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
máslo | |
voda | |
chilli | |
sůl |
Postup:
1. Čočku zalijeme 1,5 l vody a necháme 4 hodiny nabobtnat
2. Přidáme kurkumu a vaříme, až je čočka měkká, tedy asi 20 minut
3. Uvařenou čočku slijeme, vodu dáme stranou a v sítku rozmačkáme vidličkou
4. Rozmačkanou čočku vložíme zpět do vody, ve které se vařila, přidáme utřený česnek, sůl, chilli a chvíli vše povaříme
5. Cibuli nakrájíme na kroužky a na másle opečeme dozlatova
6. Do hotové polévky přidáme smetanu a opečenou cibuli a teplou podáváme.