REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínský vývar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento vývar se používá v čínské kuchyni jako polotovar, základ polévek i v případech, kdy je při přípravě pokrmů místo vody zapotřebí nějaké tekutiny.


Ingredience:
750 gkusů kuřete
750 gvepřových žebírek
3,75 lvody
4 kskousky rozdrceného zázvoru
4 kssvázané jarní cibulky
4 lžícečínského rýžového vína nebo suchého sherry

Postup:

1. Z částí kuřete a žebírek odřežeme tuk a maso nasekáme na větší kusy, vložíme je do velkého hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme zázvor a cibulky
2. Přivedeme k varu, odstraníme pěnu, zmírníme plamen a necháme bez pokličky 2,5-3 hodiny vařit
3. Vývar přecedíme, odstraníme kuře, vepřové, zázvor a cibulky, přidáme víno, přivedeme opět k varu a necháme 2-3 minuty povařit
4. Po vychladnutí dáme vývar do ledničky, vydrží až 5 dnů.

Doporučení:

Vývar můžeme i zamrazit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy