Polévka z kousků ryb, hub, badyánu, citronové šťávy, klíčků munga a jarní cibulky.
Ingredience:
300 g | rybích filetů (losos nebo bílá ryba) |
250 g | klíčků mungo |
200 g | hub shiitake |
500 ml | vody |
1 lžíce | olivového oleje |
4 ks | hvězdiček badyánu |
1 ks | jarní cibulky |
šťáva z 1/2 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z čerstvě koupené ryby pečlivě odstraníme veškerou kůži a maso nakrájíme na větší kousky
2. Sušené houby předem namočíme do studené vody a čerstvé houby dobře očistíme, potom překrájíme na poloviny
3. Hrnec s vodou přivedeme k varu, vložíme nakrájené ryby, houby, přidáme citronovou šťávu, badyán, sůl a zvolna vaříme asi 10 minut, aby byla ryba uvařená, poté ji opatrně vyndáme
4. Do připraveného vývaru přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou jarní cibulku, klíčky mungo a olivový olej, pak krátce povaříme (2 minuty), vložíme zpět kousky ryby, dochutíme solí i pepřem a podáváme.
Na přípravu této polévky je nutné koupit opravdu čerstvé ryby, ideální je losos, ale postačí i některá bílá ryba.