REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Indická polévka z fazolí, brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gpředem namočených barevných fazolí
200 gbrambor
4 lžícerostlinného oleje
1 lžíceostřejší kari pasty
1 lžícemleté papriky
2 lžičkymletého koriandru
2 ksřapíku celeru
2 kscukety
2 kscibule
2 ksstroužků česneku
1 kszelené papriky
1,2 lzeleninového vývaru
nasakaná nať koriandru na ozdobu
sůl

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, na kostičky nakrájené brambory, na menší kousky nakrájený celer a za stálého míchání smažíme na středním plameni asi 5 minut
2. Přidáme oloupané, rozetřené stroužky česneku, mletý koriandr, mletou papriku, kari pastu a smažíme za stálého míchání další 1 minutu
3. Přilijeme vývar, podle chuti osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme pod pokličkou na mírném plameni 25 minut
4. Pak do polévky přidáme nabobtnalé, okapané fazole, na kostičky nakrájené cukety, očištěnou na menší kousky nakrájenou papriku a dále vaříme pod pokličkou asi 15 minut, dokud není zelenina měkká
5. Z polévky oddělíme asi 2 naběračky, rozmixujeme je, vrátíme zpět do polévky a ještě ji ohřejeme až k bodu varu
6. Hotovou polévku posypeme nasekaným koriandrem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy