REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Galgánová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Vietnamu. Kuřecí vývar uvařený s plátky galgánu a dalšími ingrediencemi s vložkou hub shiitake.


Ingredience:
Na vývar:
1 lvody
6 ksmakrutu (citonových listů)
4 ksztlustlé báze voňatky (tráva Cymbopogon citratus)
2 kschlilli papričky
1 ksnahrubo obraného kuřecího trupu
1 k12 cm velkého, oloupaného galgánu
1 kscibule
čerstvě umletý pepř
sůl
Ostatní ingredience:
125 ghub shiitake
125 mlhustého kokosového mléka
4 lžícecitronové šťávy
1 lžícerybí omáčky

Postup:

1. Nejprve uvaříme vývar z kuřecího trupu, nahrubo ubraného, rozmačkané báze voňatky, na plátky nakrájeného galgánu, nahrubo nakrájené cibule a dalších ingrediencí uvedených nahoře
2. Důkladně provařený vývar (vaříme 30-40 minut) přecedíme přes plátno
3. Prohřejeme ho v hrnci, přidáme jemně nakrájené maso obrané z kuřecí kostry, rybí omáčku a citrónovou šťávu, povaříme 5 minut
4. Nakonec přidáme houby shiitake, které povaříme další 3 minuty, stáhneme z ohně a přilijeme husté kokosové mléko
5. Polévku ještě případně dochutíme solí a pepřem a ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy