REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indická čočková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dál mulligatunny je recept z indické kuchyně na čočkovou polévku ochucenou zázvorem, česnekem a jogurtem.


Ingredience:
300 gčočky
2 lžícejogurtu
1 lžičkamletého zázvoru
4 ksstoužky česneku
2 kscibule
chilli paprička
voda
olej
sůl

Postup:

1. Přebranou čočku namočíme přes noc do studené nesolené vody, kterou pak nesléváme
2. Doplníme vodou, aby čočka byla potopená a vaříme doměkka spolu s jednou cibulí
3. Měkkou luštěninu scedíme, propasírujeme, vývar uchováme
4. Druhou cibuli osmahneme na oleji dorůžova, přidáme česnek, zázvor a chilli papričku, zalijeme vývarem z čočky, přidáme prolisovanou čočku z cibulí a krátce vše povaříme 5. Nakonec do polévky vmícháme jogurt a podle chuti ji osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy