REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijská kuřecí polévka s nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná obědová ostřejší polévka asijského stylu plná masa, nudlí, zeleniny a bylinek. Jde o sytou polévku, která skvěle zahřeje a spolu s čerstvým pečivem se může podávat jako hlavní chod.


Ingredience:
800-1000 gkuřecího masa (např: nohy, křídla + skelet...)
100 gzázvoru
1,5 lvody
6-8 kskuličky nového koření
6-8 kskuličky černého pepře
2 ksbadyány
1 kscibule
1 kskousek pórku
1 ksmrkve
1 baleníplochých rýžových nudlí
1 malá konzervasterilovaného hrášku
sladká chilli omáčka na dochucení
mletý černý pepř
zelená petrželka
špetka skořice
jarní cibulka
koriandr
olej
sůl

Postup:
  1. Vodu nalijeme do hrnce, vložíme kuřecí stehna, očištěnou kořenovou zelenu, špetku skořice, badyány, nové koření, pepř, vše osolíme, přivedeme k varu, snížíme teplotu, necháme pod pokličkou probublávat
  2. Oloupeme, nakrájíme nahrubo zázvor a nasucho ho opečeme společně s oloupanou, na kolečka pokrájenou cibulí, dáme do hrnce k masu a dalším surovinám, co se vaří v hrnci, do změknutí masa
  3. Uvaříme nudle; rýžové nudle namočíme do vlažné vody, do které kápneme tak lžičku octa, po 10 minutách vodu s octem slijeme a dáme vařit podle návodu do čisté, mírně osolené vroucí vody, do které jsme přidali ještě polévkovou lžíci oleje. Po uvaření nudlí je hned scedíme a zprudka zchladíme ve studené vodě.
  4. Polévku přecedíme, zeleninu nakrájíme na drobno, maso obereme z kostí, natrháme na větší kousky, vložíme zpět do vývaru, hrnec s vývarem dáme na zdroj tepla, vývar dle chuti dochutíme solí, pepřem, případně polévkovým kořením, pokud ho používáte, ještě přidáme do vývaru na kolečka pokrájený pórek a slitou konzervu sterilovaného hrášku, krátce vše povaříme
  5. Servírování ; rýžové nudle důkladně scedíme, rozdělíme je do vhodných misek na polévku, přidáme kousky kuřete z polévky, jarní cibulku, podle chuti koriandr, zalijeme vařícím vývarem. Servírujeme s chilli omáčkou a sojovou omáčkou, které si každý přidá do polévky podle své chuti.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy