REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přesnidávkové (hutné obědové)


Boršč po pražsku

Variace na slavnou ruskou polévku “Boršč”, připravenou z brambor, hovězího péra, jednoho tučného kolínka, 1/2 ks menší hlávky zelí a dalších ingrediencí.

Boršč se dvěma druhy masa

Polévka z masa, kořenové zeleniny, zelí, červené řepy a koření.

Boršč se třemi druhy masa

Polévka z masa, zeleniny, zelí, červené řepy, kapusty a koření, zjemněná zakysanou smetanou.

Cibulová polévka á-la George

Cibulová polévka rychle a levně.

Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

Cizrnovo-bramborová polévka

Hustá obědová polévka z brambor, cizrny, zeleniny, koleček choriza, másla, sladké smetany …. a zeleninového vývaru.

Cuketová polévka s rýží

Cuketová polévka z drůbežího vývaru s vložkou rýže, podávaná ozdobená nastrouhaným sýrem.

Čertovsky dobrá polévka

Recept na pikantní dšťkovku z kuchařky Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.

Česnečka II.

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného podzimního a zimního počasí.

Česnečka s brambory, mrkví a petrželkou

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného počasí. Pro více vitamínů do ní byla přidána mrkev a petržel.

Čočková polévka s kořenovou zeleninou a párky

Klasická čočková polévka zahuštěná jíškou, doplněná ke konci vaření o nastrouhanou kořenovou zeleninu a opečená kolečka párků.

Čorba z králíka po bulharsku

Polévka připravená z vykostěného králičího masa, jarní cibulky, rajčat, zelené papriky a dalších ingrediencí, dochucená kořením čubrica, pepřem a solí, zjemněná bílým jogurtem s vejcem.

Domácí hrachová polévka

Hutná obědová polévka připravená ze zeleného hrachu, hovězího nebo zeleninového vývaru, kořenové zeleniny, maďarské klobásy …

Drožďová polévka s knedlíčky

K orestovanému zeleninovému základu přidané droždí, po chvíli i vejce, vše zalité vývarem a povařené. Polévka servírovaná s vložkou drožďových knedlíčků.

Dršťková polévka II.

Hutná obědová polévka z hovězích drštěk a kořenové zeleniny, ochucená česnekem, mletou červenou paprikou, solí, cayenským a klasickým mletým černým pepřem a majoránkou.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Další “dršťkovka”, tentokrát připravená z hlívy ústřičné a dalších ingrediencí.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné II.

Další varianta hutné obědové polévky s chutí a vůní velmi podobné pravé polévce dršťkové.

Dršťková polévka z hřibu dutonohého

Hřib dutonohý lidově ,,dutonožka,, roste pod modříny. Jak napovídá název, má dutou nohu. Sbírají se většinou jen klobouky. Póry na spodní straně klobouku jsou poměrně velké, po uvaření nakrájené plátky připomínají dršťky. Vyzkoušejte z dutonožek falešnou dršťkovou polévku.

Dršťková polévka z hub

Houbová polévka připravená podobně, jako klasická polévka z hovězích drštěk.

Dršťková polévka z kotrče

Kotrč kadeřavý je chutná jedlá houba, skvěle se hodí na přípravu polévek i na řízky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy