REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přesnidávkové (hutné obědové)


Asijská kuřecí polévka s nudlemi

Hutná obědová ostřejší polévka asijského stylu plná masa, nudlí, zeleniny a bylinek. Jde o sytou polévku, která skvěle zahřeje a spolu s čerstvým pečivem se může podávat jako hlavní chod.

Boršč po pražsku

Variace na slavnou ruskou polévku “Boršč”, připravenou z brambor, hovězího péra, jednoho tučného kolínka, 1/2 ks menší hlávky zelí a dalších ingrediencí.

Boršč se dvěma druhy masa

Polévka z masa, kořenové zeleniny, zelí, červené řepy a koření.

Boršč se třemi druhy masa

Polévka z masa, zeleniny, zelí, červené řepy, kapusty a koření, zjemněná zakysanou smetanou.

Bramboračka

Vydatná polévka je přesně to, co v podzimním sychravém počasí spolehlivě zahřeje. Mezi takové patří pořádná bramboračka plná kořenové zeleniny a hub, které jí společně s česnekem, kmínem a majoránkou dodají pořádné grády. Nezapomínejte, že s výběrem surovin mohou pomoci také značky kvality potravin, které může mít dokonce i zelenina. Jedná se např. o Regionální potravinu, Klasu nebo BIO. Když budete vařit z těch nejkvalitnějších výrobků, o to více bude váš pokrm výživnější a jeho chuť intenzivnější, což jistě od polévky očekáváte.

Cibulová polévka á-la George

Cibulová polévka rychle a levně.

Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

Cizrnovo-bramborová polévka

Hustá obědová polévka z brambor, cizrny, zeleniny, koleček choriza, másla, sladké smetany …. a zeleninového vývaru.

Cuketová polévka s rýží

Cuketová polévka z drůbežího vývaru s vložkou rýže, podávaná ozdobená nastrouhaným sýrem.

Čertovsky dobrá polévka

Recept na pikantní dšťkovku z kuchařky Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.

Česnečka II.

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazení, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného podzimního a zimního počasí.

Česnečka s brambory, mrkví a petrželkou

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného počasí. Pro více vitamínů do ní byla přidána mrkev a petržel.

Čočková polévka s kořenovou zeleninou a párky

Klasická čočková polévka zahuštěná jíškou, doplněná ke konci vaření o nastrouhanou kořenovou zeleninu a opečená kolečka párků.

Čorba z králíka po bulharsku

Polévka připravená z vykostěného králičího masa, jarní cibulky, rajčat, zelené papriky a dalších ingrediencí, dochucená kořením čubrica, pepřem a solí, zjemněná bílým jogurtem s vejcem.

Čundrácká zelňačka

Recept od dnes již zesnulého Honzy Vyčítala (1942-2020) zakladatele country skupiny Greenhorns, kterou vařil rád na vandrech. Čundrácká zelňačka má tu výhodu, že je rychle hotová a druhý den je ještě lepší, jak se rozleží a nezkysne ani v létě protože se nedává do polévky smetana, ale rajský protlak.

Domácí hrachová polévka

Hutná obědová polévka připravená ze zeleného hrachu, hovězího nebo zeleninového vývaru, kořenové zeleniny, maďarské klobásy …

Drožďová polévka s knedlíčky

K orestovanému zeleninovému základu přidané droždí, po chvíli i vejce, vše zalité vývarem a povařené. Polévka servírovaná s vložkou drožďových knedlíčků.

Dršťková polévka II.

Hutná obědová polévka z hovězích drštěk a kořenové zeleniny, ochucená česnekem, mletou červenou paprikou, solí, cayenským a klasickým mletým černým pepřem a majoránkou.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Další “dršťkovka”, tentokrát připravená z hlívy ústřičné a dalších ingrediencí.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné II.

Další varianta hutné obědové polévky s chutí a vůní velmi podobné pravé polévce dršťkové.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy