REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boršč se dvěma druhy masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z masa, kořenové zeleniny, zelí, červené řepy a koření.


Ingredience:
350 gsterilované červené řepy
300 gsterilovaných rajčat
250 gpředního hovězího masa
250 gvepřové plece
120 gzakysané smetany
1500 mlvývaru
3 lžíceoleje
10 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
4 ksbobkových listů
2 kscibule
2 ksmrkve
1 kspetržele
1/2 ksceleru
1/4 kshlávky bílého zelí
cukr na dochucení
ocet na dochucení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mrkev, celer, petržel i zelí očistíme a nakrájíme na kostičky, vepřové i hovězí maso očistíme a také nakrájíme na kostičky
2. V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme rajčaty, pak přilijeme vývar, přidáme bobkové listy, kuličky pepře i nového koření, promícháme a necháme zvolna vařit
3. Když je maso téměř měkké přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, zelí, červenou řepu i s nálevem a vše vaříme doměkka
4. Nakonec boršč dochutíme cukrem, octem, podle potřeby dosolíme, hrnec sundáme z tepla, zakryjeme poklicí, necháme 15 minut rozležet a při podávání každou porci doplníme kopečkem zakysané smetany.

Doporučení:

Jako další vložku můžeme přidat na másle orestované lesní houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy