REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

obědové polévky s masem, uzeninou

Boršč po pražsku

Variace na slavnou ruskou polévku “Boršč”, připravenou z brambor, hovězího péra, jednoho tučného kolínka, 1/2 ks menší hlávky zelí a dalších ingrediencí.

Boršč se dvěma druhy masa

Polévka z masa, kořenové zeleniny, zelí, červené řepy a koření.

Boršč se třemi druhy masa

Polévka z masa, zeleniny, zelí, červené řepy, kapusty a koření, zjemněná zakysanou smetanou.

Cibulová polévka á-la George

Cibulová polévka rychle a levně.

Cizrnovo-bramborová polévka

Hustá obědová polévka z brambor, cizrny, zeleniny, koleček choriza, másla, sladké smetany …. a zeleninového vývaru.

Čertovsky dobrá polévka

Recept na pikantní dšťkovku z kuchařky Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.

Čočková polévka s kořenovou zeleninou a párky

Klasická čočková polévka zahuštěná jíškou, doplněná ke konci vaření o nastrouhanou kořenovou zeleninu a opečená kolečka párků.

Čorba z králíka po bulharsku

Polévka připravená z vykostěného králičího masa, jarní cibulky, rajčat, zelené papriky a dalších ingrediencí, dochucená kořením čubrica, pepřem a solí, zjemněná bílým jogurtem s vejcem.

Domácí hrachová polévka

Hutná obědová polévka připravená ze zeleného hrachu, hovězího nebo zeleninového vývaru, kořenové zeleniny, maďarské klobásy …

Dršťková polévka II.

Hutná obědová polévka z hovězích drštěk a kořenové zeleniny, ochucená česnekem, mletou červenou paprikou, solí, cayenským a klasickým mletým černým pepřem a majoránkou.

Falešná gulášová polévka

Minutkově uvařená polévka s klobásou a bramborem s chutí a vůní guláše.

Falešná gulášová polévka II.

Polévka z orestovaných kostiček paprikového boku nebo slaniny, kostky bujónu, cibule, česneku, brambor a koření.

Falešná gulášová polévka III.

Jedna z variant na chutnou polévku s chutí a vůní po guláši.

Falešná prdelačka

Nemusíte být na zabijačce, abyste si pochutnali na skvělé polévce. Zde Vám předkládáme recept na, ze dvou jelit s kroupami připravenou, černou polévku.

Fazolová polévka II.

Polévka připravená z konzervy bílých fazolí, vody nebo vývaru, zeleniny, klobásy a koření, je zahuštěná jíškou.

Frankfurtská polévka II.

Skvělá svačinová polévka nastavená párky a bramborem, dříve, v minulém století, hojně oblíbená v automatech, bufetech a závodních jídelnách.

Gulášová polévka

Polévka s vložkou nakrájených brambor a masa.

Gulášová polévka III.

Polévka s vložkou nakrájeného hovězího masa, párků a brambor.

Gulášová polévka se zeleninou

Polévka s vložkou nakrájených brambor, masa a zeleniny.

Gulášová polévka z mletého masa

Mleté maso opečené na paprikovo-cibulovém základě, zalité vodou a povařené spolu se zeleninou do husté pikantní konzistence. Tato obědová polévka spolu s čerstvým pečivem skvěle nahradí celé obědové menu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy