Polévka připravená z vykostěného králičího masa, jarní cibulky, rajčat, zelené papriky a dalších ingrediencí, dochucená kořením čubrica, pepřem a solí, zjemněná bílým jogurtem s vejcem.
Ingredience:
250 g | králičí plece, hrudí a předních noh |
150 g | bílého jogurtu |
20 g | hladké mouky |
2 ks | jarní cibulky |
2 ks | rajčat |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | vejce |
1,5 l | vody |
3 lžíce | oleje |
koření čubrica | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Králičí maso si vykostíme a nakrájíme na menší kousky
2. Pak si nakrájíme očištěnou jarní cibulku na kolečka, papriku bez jádřince na proužky, omytá rajčata na drobné kousky
3. Poté si v hrnci rozehřejeme olej, na kterém osmahneme jarní cibulku s paprikou, pak zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, důkladně promícháme, přidáme kousky rajčat, králičí maso, osolíme, opepříme, okořeníme čubricou a zakápneme troškou octa
4. Polévku vaříme na středním plamenu, dokud nemáme králičí maso měkké
5. Když je maso měkké, tak si promícháme vejce s bílým jogurtem a vmícháme do polévky, chvilku prohřejeme a servírujeme.