REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čorba z králíka po bulharsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z vykostěného králičího masa, jarní cibulky, rajčat, zelené papriky a dalších ingrediencí, dochucená kořením čubrica, pepřem a solí, zjemněná bílým jogurtem s vejcem.


Ingredience:
250 gkráličí plece, hrudí a předních noh
150 gbílého jogurtu
20 ghladké mouky
2 ksjarní cibulky
2 ksrajčat
1 kszelené papriky
1 ksvejce
1,5 lvody
3 lžíceoleje
koření čubrica
pepř
sůl

Postup:

1. Králičí maso si vykostíme a nakrájíme na menší kousky
2. Pak si nakrájíme očištěnou jarní cibulku na kolečka, papriku bez jádřince na proužky, omytá rajčata na drobné kousky
3. Poté si v hrnci rozehřejeme olej, na kterém osmahneme jarní cibulku s paprikou, pak zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, důkladně promícháme, přidáme kousky rajčat, králičí maso, osolíme, opepříme, okořeníme čubricou a zakápneme troškou octa
4. Polévku vaříme na středním plamenu, dokud nemáme králičí maso měkké
5. Když je maso měkké, tak si promícháme vejce s bílým jogurtem a vmícháme do polévky, chvilku prohřejeme a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy