REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí hrachová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná obědová polévka připravená ze zeleného hrachu, hovězího nebo zeleninového vývaru, kořenové zeleniny, maďarské klobásy …


Ingredience:
1 kgzeleného hrachu
300 gmaďarské klobásy
2 lhovězího nebo zeleninového vývaru
1 ksvelké cibule
1 ksvětší mrkve
1 ksmalého celeru
1 ksstroužku česneku
hladká mouka
majoránka
sádlo
pepř
sůl
tvrdý chleb na opečení

Postup:

1. Hrách namočíme a druhý den uvaříme do měkka
2. Polovinu hrachu umeleme na strojku, nebo rozmixujeme s troškou vody, druhou polovinu odložíme stranou
3. Na sádle osmahneme cibuli a klobásu, nastrouhanou mrkev a celer, směs zaprášíme moukou a zalijeme vývarem
4. Do polévky dále přidáme mletý hrách, promícháme a vaříme 10-15 minut, ochutíme majoránkou, drceným česnekem
5. V této fázi přípravy do polévky přidáme druhou polovinu celého vařeného hrachu, pokrm osolíme a opepříme
6. Krajíčky chleba nakrájíme na kostičky a v troubě na sucho opečeme na plechu
7. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kostičkami opečeného chleba.

Doporučení:

Podobně lze připravit i domácí polévku z čočky.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy