REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falešná prdelačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nemusíte být na zabijačce, abyste si pochutnali na skvělé polévce. Zde Vám předkládáme recept na, ze dvou jelit s kroupami připravenou, černou polévku.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 ksjelit nebo 400 g prejtu
2 ksbobkového listu
3 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
1 lvody
0,4 cloleje
1 lžícehovězího bujónu v prášku
1 lžícevegety
1 lžičkanového koření
1 lžičkamajoránky
1 lžičkapepře

Postup:

1. V hrnci s olejem orestujeme očištěnou, na plátky pokrájenou cibuli
2. Přidáme jelita zbavená střívek a špejlí, pokrájená na kousky
3. Zalijeme teplou vodou, dochutíme bujónem a kořením a několik minut, za stálého míchání, necháme polévku povařit
4. Nakonec přidáme rozdrcený česnek a můžeme podávat, nejlépe s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy