REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boršč se třemi druhy masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z masa, zeleniny, zelí, červené řepy, kapusty a koření, zjemněná zakysanou smetanou.


Ingredience:
300 gmasa (hovězího,vepřového,telecího)
250 ghlávkového zelí
250 gkapusty
100 gčervené řepy
50 gceleru
1000 mlvývaru
150 mlzakysané smetany
4 lžíceprotlaku
2 lžícecukru
2 lžíceocta
2 ksbrambor
2 ksmrkve
divoké koření
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Brambory i celer oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na menší kousky, omyté zeli i kapustu na nudličky a očištěné maso na kostky
2. V hrnci na 2 lžícíh rozehřátého oleje orestujeme maso, přidáme připravenou zeleninu, vše krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme divoké koření, přivedeme k varu a pak zvolna vaříme
3. Během vaření přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou červenou řepu, vše uvaříme doměkka, pak z polévky vyndáme divoké koření a vmícháme rajčatový protlak
4. Hotovou polévku podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem, rozdělíme na talíře a zjemníme zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy