REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čertovsky dobrá polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pikantní dšťkovku z kuchařky Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.


Ingredience:
1000 gtelecích nebo hovězích drštěk (čistých)
70 gkyselého mléka nebo smetany
8 gpálivé papriky
5 gčesneku
2 gocta
1 gpepře
voda
sůl
Česneková přísada:
česnek, ocet, sůl, popř. olej + pálivá paprika

Postup:
  1. Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu)
  2. Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu, sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci 1 hod., hovězí dršťky 1,5 hod.)
  3. Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut, dršťky vytáhneme a nakrájíme nadrobno
  4. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko
  5. Přidáme dršťky a znovu necháme vzkypět
  6. Do hotové polévky (až na talíři) přidáváme česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, popř. olej) a pálivou papriku.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy