REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.


Ingredience:
4 kscibule
4 ksvajec
2 ksrajčat
2 ksbobkových listů
2 kskuliček nového koření
2 kskuliček černého pepře
1 kskostky masoxu
4 lžíceoleje
2 lžíceocta
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme na tenká kolečka, slupku rajčat křížem nařízneme, spaříme je horkou vodou, oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké plátky
2. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme nakrájené cibule, přidáme nakrájená rajčata, zalijeme 800 ml vody a necháme v ní rozpustit rozdrobený masox, pak vložíme bobkové listy, kuličky pepře i nového koření, dochutíme solí i pepřem a na mírném ohni krátce povaříme
3. Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu vodu s octem, do naběračky opatrně rozklepneme vejce, ve vodě vytvoříme mírný vír, vejce do ní vložíme a lžící nabíráme bílek, kterým obalujeme žloutek
4. Polévku nalijeme do misek, do každé vložíme ztracené vejce a servírujeme s opečenými sýrovými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy