REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnečka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného podzimního a zimního počasí.


Ingredience:
1 palicepoctivého českého česneku
1 kscibule
4 ksbrambory
2 lžíceoleje
1,5 lvývaru nebo vody + 2 ks kostky bujónu
majoránka
pepř
sůl
Na ozdobu:
chlebové nebo rohlíkové krutony a nastrouhaný sýr

Postup:

1. Na oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibuli, jakmile začne zlátnou, přidáme dva prolisované stroužky česneku, zamícháme
2. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kostky bujónu, přidáme očištěné a na malé kostky nakrájené brambory, dochutíme solí, pepřem a kmínem, vaříme tak dlouho, až brambory změknou
3. Hotovou polévku dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, dle chuti dosolíme a ještě chvíli vše povaříme
4. Při servírování k polévce na miskách podáváme nastrouhaný tvrdý sýr a chlebové krutony.

Doporučení:

Český česnek je při vaření této polévky zásadní a nezaměnitelný surovina. Žádný zahraniční česnek nemá totiž ty správné grády!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy