REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí polévka Pho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční polévka z Vietnamu. Existuje snad stovky variací na tento silný, hustý vývar podávaný s nudlemi, kousky masa a dalších surovin.


Ingredience:
Cca 3 kgmorkových kostí
600 ghovězího masa (hrudí, žebro, pupek...)
60 gčerstvého zázvoru
4 kshřebíčku
3 kskardamomu
2 ksstředně velké cibule
2 kstyčinky skořice
2 ksbadyánu
1 lžičkasemínek koriandru
1 lžícetřtinového cukru
1 lžícesoli
mletý černý pepř
sůl na dochucení
Na servírování:
300 grýžových nudlí
250 gMungo výhonků
2 svazkyčerstvého kardamomu
1 svazekthajské bazalky
1 svazekzelené části jarních cibulek
2-3 ksstroužky česneku
olej

Postup:
  1. Morkové kosti vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, vaříme 8-10 minut, tak dlouho, až nahnědlá pěna vyplave napovrch, vodu slijeme a postup opakujeme, 2x až 3x
  2. Vyvařené kosti znovu zalijeme vodou, přidáme k nim oloupanou cibuli překrojenou na polovinu, cukr a sůl, odklopené necháme táhnout na mírném zdroji tepla 3 hodiny
  3. Na pánvi nasucho orestujeme oloupanou, na polovinu překrojenou cibuli a zázvor nakrájený na kolečka, přidáme badýan, skořici, kardamon, hřebíček a koriandr, vše orestujeme, pak sundáme ze zdroje tepla, z cibule odstraníme spálenou část, vše z pánve nasypeme do vývaru, který se nám táhne na zdroji tepla
  4. Hotový vývar ochutnáme, dle chuti osolíme, osladíme a ještě dokořeníme pepřem
  5. Hovězí maso uvaříme zvlášť v osolené vodě doměka, pak ho nakrájíme na tenké menší plátky
  6. Nudle necháme 30 minut máčet, pak je uvaříme téměř doměkka, tzv. al dente, hotové propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
  7. Česnek orestujeme na pánvi na troše oleje nakrájený na plátky
  8. Do vhodných misek rozdělíme uvařené, okapané nudle, plátky masa, jarní cibulku, spařené klíčky a bylinky, vše přelijeme vývarem a ihned, horké, podáváme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy