REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alu šúrvá – indická bramborová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.


Ingredience:
400 gbrambor
1,5 lkuřecího vývaru
4 dlmléka
4 ksutřené stroužky česneku
1 kscibule
2 lžičkykari
nať jarní cibulky
chilli
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli na kroužky
2. Čirý kuřecí vývar uvedeme do varu a nasypeme nakrájené brambory, cibuli, kari a osolíme, vaříme, až jsou brambory měkké
3. Polovinu brambor vyjmeme a přes síto rozmačkáme do polévky
4. Ochutíme třeným česnekem, pepřem, chilli, případně dosolíme
5. Hotovou polévku před podáváním posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy