REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citrónová polévka (Búra rasam)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Indie na ovocnou polévku podávanou jak teplou, tak i studenou.


Ingredience:
800 mlvody
100 mlcitrónové šťávy
30 gusekané čerstvé petrželky
1 ksstroužku česneku
1 lžičkačerstvě mletého černého pepře
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli

Postup:

1. Vodu přivedeme k varu, vsypeme do ní čerstvě umletý pepř, prolisovaný česnek, cukr a sůl
2. Promícháme, přidáme usekanou petrželku a asi 5 minut povaříme
3. Přilijeme citrónovou šťávu, polévku sundáme ze zdroje tepla
4. Necháme 1 hodinu rozležet, pak ji přecedíme
5. Citrónovou polévku servírujeme jak teplou, tak i studenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy