REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

saláty, nakládané ovoce a zelenina, čatní

Asijský kvašený zelný salát

Zdroj vitamínů v zimním období podobně jako korejské Kimchi. Salát má jemnou, nasládlou, slanou a ostrou chuť. Podáváme k asijským pokrmům, chutná ale skvěle i samotný. Vhodný je pak na jarní očistu organismu.

Čínský salát z hovězích drštěk

Obědový salát vhodný servírovat nejlépe s čerstvým pečivem. Také se k němu hodí opečené bagetky či tousty.

Čínský salát z pekingského zelí

Chutný, přitom opravdu jednoduchý, salát podle receptu z čínské kuchyně. Jde o rychlý přílohový salát vhodný například ke grilovaným masům.

Čínský zelný salát

Na kostičky pokrájené hlávkové zelí, chvíli povařené, okapané servírované promíchané s houbami a červenou kapií, dochucené cukrem, octem, pikantním olejem a nastrouhaným zázvorem.

Fattoush

Libanonský fattoush, často vyslovovaný také jako “fadash”, je salát z různých druhů zeleniny a kousků opečeného pita-chleba. Na tento salát lze použít sezónní zeleninu a bylinky. Typickým kořením pro salát Fattoush bývá sumah (sumac), který mu dává kyselou chuť, lze ho však nahradit nastrouhanou citronovou kůrou.

Japonský ředkvičkový salát

Pikantní japonský salát z červených ředkviček, který se v Japonsku připravuje i z velké bílé ředkve.

Japonský zelný salát

Tento salát podáváme jako přílohu k masitým a rybím pokrmům. Jedná se o čínské zelí nakrájené na nudličky, přelité zálivkou s na sucho opečeného sezamu, octa a cukru, salát se servíruje až po odležení.

Okurkový salát s kokosem

Oloupané salátové okurky nakrájené na proužky, promíchané se zálivkou z kokosové moučky, bílého jogurtu, hořčičných semínek, soli a chilli.

Ovocný salát (Kudamono sarada)

Podle receptu z Japonska připravený ovocný salát z pomerančů či mandarinek, jablek, grapefruitu, banánů a dalších ingrediencí.

Pikantní banánový salát

Indický salát připravený z banánu, bílého jogurtu, másla, kmínu, chilli a soli.

Pikantní nakládané limety

Nakládané kořeněné limetky. Recept ze Západní Indie.

Rajčatová raita

Skvělá jogurtová příloha k ostrým jídlům. Recept je ze Západní Indie.

Rýžové nudle s krevetami a čerstvou zeleninou

Asijský salát připravený do 20 minut! Přesto, že je za chvíli hotový, chutná skvěle. Vyzkoušejte a budete si ho připravovat pravidelně. :)

Salát mojaši

Recept z Japonska na přílohový salát z naklíčené vojtěšky, salátové okurky a dalších ingrediencí.

Salát tabbouleh

Libanonský salát s kořeny z celé Arábie připravený z bulguru, který lze nahradit kuskusem, rajčat, šalotky a dalších ingrediencí.

Salát z fazolek

Uvařené fazole ochucené zálivkou ze sójové omáčky, cukru, octa a glutasolu. Takto upravené fazolky podáváme nejen jako salát, ale i samostatnou přílohu, nebo i chutný předkrm.

Salátek z mořské řasy wakame

Máčená, pak povařená mořská řasa, nakrájená na proužky a smíchaná s rýžovým octem, světlou sójovou omáčkou, cukrem, chilli a praženými sezamovými semínky.

Zelný salát s arašídy

Recept z Japonska na salát z čerstvého zelí, arašídů, cibule, papriky a feferonky, ochucený olejem, vinným octem, pepřem a solí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy