saláty, nakládané ovoce a zelenina, čatní
Čínský zelný salát
Na kostičky pokrájené hlávkové zelí, chvíli povařené, okapané servírované promíchané s houbami a červenou kapií, dochucené cukrem, octem, pikantním olejem a nastrouhaným zázvorem.
Fattoush
Libanonský fattoush, často vyslovovaný také jako „fadash“, je salát z různých druhů zeleniny a kousků opečeného pita-chleba. Na tento salát lze použít sezónní zeleninu a bylinky. Typickým kořením pro salát Fattoush bývá sumah (sumac), který mu dává kyselou chuť, lze ho však nahradit nastrouhanou citronovou kůrou.
Japonský ředkvičkový salát
Pikantní japonský salát z červených ředkviček, který se v Japonsku připravuje i z velké bílé ředkve.
Japonský zelný salát
Tento salát podáváme jako přílohu k masitým a rybím pokrmům. Jedná se o čínské zelí nakrájené na nudličky, přelité zálivkou s na sucho opečeného sezamu, octa a cukru, salát se servíruje až po odležení.
Okurkový salát s kokosem
Oloupané salátové okurky nakrájené na proužky, promíchané se zálivkou z kokosové moučky, bílého jogurtu, hořčičných semínek, soli a chilli.
Ovocný salát (Kudamono sarada)
Podle receptu z Japonska připravený ovocný salát z pomerančů či mandarinek, jablek, grapefruitu, banánů a dalších ingrediencí.
Pikantní banánový salát
Indický salát připravený z banánu, bílého jogurtu, másla, kmínu, chilli a soli.
Pikantní nakládané limety
Nakládané kořeněné limetky. Recept ze Západní Indie.
Rajčatová raita
Skvělá jogurtová příloha k ostrým jídlům. Recept je ze Západní Indie.
Salát mojaši
Recept z Japonska na přílohový salát z naklíčené vojtěšky, salátové okurky a dalších ingrediencí.
- 1
- 2
- Následující
reklama