Obědový salát vhodný servírovat nejlépe s čerstvým pečivem. Také se k němu hodí opečené bagetky či tousty.
Ingredience:
500 g | uvařených vepřových drštěk (lze nahradit vepřovými žaludky) |
50 g | jidášova ucha |
2 ks | stroužky drceného česneku |
1 ks | červená paprika |
1/2 ks | pórku (zelená část) |
5 cl | kuřecího vývaru |
2 lžíce | rýžového oleje (lze nahradit olivovým) |
1 lžička | nastrouhaného zázvoru |
omáčka Sweet chilli | |
omáčka Hoisin | |
sůl |
Postup:
- Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme proužky papriky, jidášova ucha, kolečka pórku, které rozebereme.
- Přilijeme kuřecí vývar, přidáme nadrcený česnek, nastrouhaný zázvor, podle chuti omáčku Hoisin, omáčku Sweet chilli, olej.
- Salát můžeme trochu přisolit, vše promícháme a necháme aspoň 1 hodinu vychladit a rozležet.
Text i foto: D. Marounek