REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný salát (Kudamono sarada)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle receptu z Japonska připravený ovocný salát z pomerančů či mandarinek, jablek, grapefruitu, banánů a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 kspomerančů nebo mandarinek
2 ksbanánů
2 ksjablek
1 ksgrapefruitu
3 lžícetřešňového kompotu
1 lžícemedu
šťáva z 1/2 ks citrónu
cukr podle chuti

Postup:

1. Pomeranče, jablka, grapefruit a banány oloupeme
2. Pomeranče a grapefruit rozdělíme na dílky a ty rozkrojíme ještě na polovinu, jablka nakrájíme na dílky, ty také rozpůlíme, banány nakrájíme na tenká kolečka
3. Ovoce promícháme a přidáme 3 lžíce kompotových třešní
4. Zálivku uděláme ze šťávy z 1/
2 ks citrónu a lžíce medu (můžeme ji přisladit cukrem, případně dochutit šťávou z třešňového kompotu).

Doporučení:

Tento ovocný salát podáváme jako moučník.

Poznámka:

V Japonsku jsou rozšířeny zcela jiné dezerty než u nás. Zapomeňte na naše koláče, dorty, zmrzliny nebo krémové poháry. Základním materiálem pro japonské „sladkosti“ jsou červené boby, rýže, agar nebo želatina, škrob a rýžová mouka, používají se také sladké brambory, vejce a cukr. Za dezerty jsou považovány právě také ovocné kompoty a chutně upravené čerstvé ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy