REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Japonský zelný salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salát podáváme jako přílohu k masitým a rybím pokrmům. Jedná se o čínské zelí nakrájené na nudličky, přelité zálivkou s na sucho opečeného sezamu, octa a cukru, salát se servíruje až po odležení.


Ingredience:
500 gčínského zelí
4 lžícesezamového semínka
3 lžícecukru
2 lžičkysoli
1 dlocta

Postup:

1. Zelí nakrájíme na nudličky
2. Sezamová semena na sucho opečeme na pánvi za stálého míchání, až začnou praskat a nadskakovat
3. Smícháme ocet s cukrem a solí a směs uvedeme do varu, do směsi přidáme opečený sezam
4. Zelí dáme do mísy, přelijeme prochladlou zálivkou, zatížíme talířkem a necháme 2 hodiny uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy